Tinerii au revenit cu picioarele pe pământ: "E bun şi un salariu sub 1.000 de lei"

Tinerii au revenit cu picioarele pe pământ: "E bun şi un salariu sub 1.000 de lei"
Studenţii şi liceenii români nu mai au aşteptări utopice cu privire la salariile pe care le vor primi la primul loc de muncă, aşa cum se întâmpla în urmă cu 2-3 ani, când sperau că angajatorii le vor da 500-1.000 de euro din prima lună de serviciu.

Potrivit unui sondaj realizat de BCR în rândul tinerilor participanţi la două programe de internship, aproape jumătate dintre aceştia (48%) se aşteaptă ca primul salariu să fie sub 1.000 de lei pe lună, scrie Revista Cariere.

Doar 19% dintre respondenţi sunt mai optimişti, sperând ca pe primul fluturaş de salariu va figura o sumă mai mare de 2.000 de lei.

În ceea ce priveşte pregătirea profesonală, 62% dintre respondenţi consideră că pregătirea practică este cea mai eficientă modalitate de învăţare.

Întrebaţi despre valorilor lor, tinerii români spun că îi definesc în principal libertatea, înclinaţia spre distracţie şi creativitatea. Dintre personajele publice pe care tinerii le admiră se numără Bill Gates, Mugur Isarescu, Ion Ţiriac, Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
85

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
201

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
48

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...