Descoperire pretioasa in clopotnita unei biserici: O racla cu moastele a 10 sfinti

Descoperire pretioasa in clopotnita unei biserici: O racla cu moastele a 10 sfinti
O racla cu moaste ale mai multor sfinti a fost descoperita in clopotnita unei biserici din municipiul Constanta, acestea fiind donate de un schit de pe Muntele Athos si ascunse, cel mai probabil, in urma cu peste jumatate de secol, pentru a fi protejate de comunisti, informeaza antena3.ro.
  
Potrivit reprezentantilor Arhiepiscopiei Tomisului, racla, care contine moastele a zece sfinti, a fost descoperita in clopotnita Bisericii "Sfantul Dumitru", aflata in zona Delfinariu din municipiul Constanta.

Langa racla se afla si un document de autenticitate pentru moaste, scris in limba greaca, emis de catre donator - staretul Schitului Vatopedin "Sf. Mare Mucenic Dimitrie" de pe Muntele Athos.
  
Documentul autentifica originalitatea moastelor, data la care a fost facuta donatia catre biserica din Constanta fiind 18 aprilie 1936.

Din document reiese ca racla contine moaste ale Sfantului Constantin cel Mare, ale Cuviosului Iacov Iviritul, ale Apostolului Filimon, ale Sfantului Nou Mucenic Teodor, ale Sfantului Modest, ale Sfintei Varvara, ale Sfintilor fara de arginti, ale Sfantului Trifon, ale Sfintei Teoctista si ale unui sfant anonim.
  
Parohul Bisericii "Sfantul Dumitru", parintele Ilie Petre, crede ca moastele au fost ascunse in clopotnita bisericii cel mai probabil in anii `60, pentru a fi protejate de comunisti.
  
Racla cu moaste va fi expusa spre inchinare credinciosilor, incepand de joi seara, la Biserica "Sfantul Dumitru".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
7

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
41

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
46

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...