Tineri şi teribilişti: Unul cu numere false la maşină, altul beat criţă la volan!

Oamenii legii au tot mai mult de furcă cu tinerii care, deşi lipsiţi de experienţă, dau dovadă de o inconştienţă crasă atunci când urcă la volan. 

Vineri, în jurul orei 17.10, a fost oprit în trafic, pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, un autoturism având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare străine, condus de C. A., de 23 ani, din comuna Mihălăşeni.        

Verificările efectuate au stabilit că autoturismul era radiat din circulaţie, în Germania, din data de 27.11.2014, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare erau false.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.40, V. F., de 22 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, posesor al permisului de conducere din anul 2014, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Havârna.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...