Tigari si bani confiscati, in urma unor actiuni desfasurate de lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor

Tigari si bani confiscati, in urma unor actiuni desfasurate de lucratorii Serviciului de Investigare a Fraudelor
În zilele de 02.02.2012 si 03.02.2012, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăsurat activităti specifice pe raza municipiului Dorohoi si pe raza comunei Mihai Eminescu, prilej cu care au fost efectuate 33 de verificări, au fost constatate 3 infractiuni, au fost aplicate 18 sanctiuni contraventionale cu amenzi în cuantum total de 5.000 de lei, fiind confiscate numerar 535 lei si 50 de euro, 35 de litri de băuturi alcoolice în valoare de 725 lei si alte bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de 5.627,5 lei, informeaza un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Botosani.

Au fost identificati reprezentantii legali ai două societăţi din municipiul Dorohoi care detineau în vederea comercializării produse de îmbrăcăminte si încăltăminte, posibil contrafăcute inscriptionate cu marcile ADIDAS si NIKE, în valoare de 2.100 lei, fără documente de provenientă si certificat de calitate. Fată de acestia au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârsirea infractiunii de punere în circulatie de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată, care aduce prejudicii titularului de drepturi".

Totodata, in urma controalelor facute de politisti a fost identificat I. Sebastian Daniel, din municipiul Dorohoi, casier la o societate comercială din Dorohoi, care a efectuat operatiuni de schimb valutar cu suma de 50 euro fără a elibera buletin de schimb valutar.

Fată de cel în cauză s-a luat măsura sanctionării contraventionale si s-a dispus confiscarea sumei de 50 euro.

Prins pe picior gresit a fost si A. Liviu reprezentant al unei întreprinderi individuale din localitatea Stîncesti, comuna Mihai Eminescu ce detinea într-o magazie a societătii, în vederea comercializării cantitatea de 9300 tigarete (415 pachete) diferite mărci de provenientă Republica Ucraina si Republica Moldova, fără a avea documente de provenientă.

Fata de acesta se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârsirii acesteia.

Cantitatea de tigarete în valoare de 3.527,5 lei a fost ridicată în vederea confiscării.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
45

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
34

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
207

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...