Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore

Ţigări în valoare de 6700 de lei confiscate în 24 de ore
Politistii de frontieră botoşăneni au descoperit pe parcursul a 24 de ore aproximativ 1560 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră, în valoare totală de 6700 lei.

De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenţionale a căror valoare a ajuns la 4000 lei. Echipajele formate din poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit în perioada 16-17.10.2009, 1560 pachete de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea ţigărilor ajungând la 6700 lei.

Toate cele 1560 pachete de ţigări au fost descoperite în bagajele cetăţenilor în momentul controlului executat în zona Mihăileni. Cetăţenii români asupra cărora au fost găsite cantităţile de ţigări au declarat că au achiziţionat produsle de pe raza localităţilor vecine cu frontiera de stat, în scopul comercializării pe piaţa neagră din oraşele Darabani sau Dorohoi.

În ziua de 16.10.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a ridicat în vederea confiscării 260 pachete de ţigări de provenienţă R. Ucraina, pentru care nu existau documente de provenienţă.

Ţigările, de diferite mărci, se aflau ascunse în bagajele cetăţenilor români, aceştia susţinând că au fost achiziţionate de pe raza localităţii Siret, în scopul comercializării în piaţa din Darabani. Poliţiştii de frontieră au aplicat şi o amendă contravenţională în valoare de 1000 lei. În data de 17.10.2009, în jurul orei 03.50, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au oprit pentru control, tot în localitatea Mihăileni, un autovehicul marca Mercedes, în care se aflau trei cetăţeni români.

În bagajele acestora au fost descoperite 1220 pachete de ţigări cu timbru rusesc, fără ca vreunul dintre cei trei cetăţeni să deţină documente de provenienţă ale ţigărilor.

Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării, valoarea acestora fiind de 5250 lei. Cei trei cetăţeni români cu vârste între 21 şi 43 de ani au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret în scopul comercializării în localitatea Dorohoi. Fiecare dintre cei trei cetăţeni români a fost amendat cu câte 1000 lei.

La scurt timp, un alt echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a ridicat în vederea confiscării 80 pachete de ţigări de provenienţă R. Ucraina, pentru care nu existau documente de provenienţă.

Ţigările se aflau ascunse în bagajele unui cetăţean român, acesta susţinând că au fost achiziţionate de pe raza localităţii Siret, în scopul comercializării în piaţă.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
93

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
121

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
188

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...