Ţigări în valoare de 5200 de lei confiscate în weekend

Ţigări în valoare de 5200 de lei confiscate în weekend
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii care a trecut aproximativ 1500 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră, în valoare totală de 5200 lei.

Echipajele formate din poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit la sfârşitul săptămânii 1500 pachete de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea ţigărilor ajungând la 5200 lei.

Toate cele 1500 pachete de ţigări au fost descoperite în bagajele cetăţenilor în momentul controlului executat în zona Stînca sau Mihăileni.

Atât cetăţenii români cât şi cetăţenii moldoveni asupra cărora au fost găsite cantităţile de ţigări au declarat că au achiziţionat produsele de pe raza localităţilor vecine cu frontiera de stat, în scopul comercializării pe piaţa neagră din oraşele Botoşani sau Dorohoi.

În seara de 21.08.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a confiscat în decurs de două ore aproape 900 pachete de ţigări de provenienţă R. Ucraina.

În primul autovehicul oprit pentru control, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în bagajele lui Daniel C. şi Tatiana B., ocupanţii autovehiculului, 750 pachete de ţigări în valoare de 3150 lei. Cei doi cetăţeni români au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 2500 lei.

Într-un alt autovehicol, oprit pentru control în localitatea Mihăileni, se aflau doi cetăţeni români, care aveau în bagajele personale 130 pachete de ţigări, cu timbru R. Ucraina, fără documente de provenienţă, valoarea acestora fiind de 550 lei. Persoanele au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret în scopul comercializării în piaţă. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării.

Ieri, în jurul orelor 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra în ţară un autovehicul înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Gabriel D., de 29 ani. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au fost descoperite 470 pachete de ţigări cu timbru R. Moldova.

Ţigările în valoare de 980 lei erau ascunse în bagaje, trusa medicală şi locaşul roţii de rezervă a vehiculului, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 5000 lei, autovehiculul fiind indisponibilizat până la achitarea amenzii.

În total, poliţiştii de frontieră au confiscat la sfârşitul săptămânii 1500 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova sau R. Ucraina, valoarea totală a acestor produse fiind de 5200 lei.

Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.

Inspector de politie Minodora Racnea,

Purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...