Ţigări de contrabandă transportate cu sania peste Prutul îngheţat

Ţigări de contrabandă transportate cu sania peste Prutul îngheţat
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei pe numele a doi bărbaţi, care au introdus ilegal în România, cu ajutorul unei sănii, 187.300 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

În dimineaţa zilei de 28 februarie 2012, poliţistul de frontieră care efectua o misiune specifică la camera cu termoviziune a observat pe direcţia localităţii Ripiceni două persoane, care au trecut frontiera de stat dintre R. Moldova şi România, peste podul de gheaţă format pe râul Prut.

În scurt timp, o patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Stânca, s-a deplasat la faţa locului, depistând pe malul drept al râului Prut doi bărbaţi, iar la aproximativ 100 de metri de aceştia au descoperit trei saci din rafie înfăşurati în bandă de tip scotch, doi pe o sanie cu schelet metalic, iar al treilea in imediata apropiere.



Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea bărbaţilor şi au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Nicolae B., de 46 de ani, şi Liviu C., de 24 de ani.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbaţi au trecut ilegal frontiera de stat pe podul de gheaţă format pe râul Prut, în scopul introducerii pe teritoriul României a trei colete cu ţigări. Pentru a trece cele trei colete, ce conţineau 187.300 ţigarete, marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, cei doi au folosit o sanie cu schelet metalic.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi bărbaţi acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei, iar ţigările, în valoare de 41.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
786

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
367

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...