Tigari, alcool si produse cerealiere in valoare de aproape 380.000 lei, marfuri confiscate de politistii botosaneni in luna noiembrie!

În luna precedentă, poliţiştii botoşăneni au confiscat sau au ridicat în vederea continuării cercetărilor  peste 970.000 ţigarete de contrabandă (48.510 pachete) în valoare de peste 339.000 lei.

În cazul a 26 de persoane, care au fost depistate deţinând ori comercializând astfel de produse fără a avea documente legale de provenienţă sau fără a fi autorizate în vederea desfăşurării de asemenea activităţi economice, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amenzi, acestea din urmă însumând peste 18.000 lei.

Faţă de alte 24 de persoane, poliţiştii din cadrul structurii de specialitate efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător, evaziune fiscală şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia; 9 persoane au fost cercetate în stare de reţinere.

În cauzele respective poliţiştii au dispus de asemenea măsura indisponibilizării a 8 autovehicule, în valoare totală de peste 80.000 euro, autovehicule care erau folosite la transportul cantităţilor de ţigarete.
  
Dintre persoanele cercetate penal pentru astfel de activităţi, 12 au făcut obiectul unei acţiuni de amploare, organizate la 21.11.2010 sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. În cadrul acţiunii, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Botoşani împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au organizat prinderea în flagrant a 4 persoane în timpul efectuării unei tranzacţii cu ţigarete provenite din infracţiunea de contrabandă şi au efectuat percheziţii la locuinţele  mai multor persoane.

În scopul combaterii infracţiunilor ce se comit în sfera fraudelor şi evaziunii fiscale, în cursul lunii precedente 5 persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi însumând 7.000 lei întrucât au fost depistate transportând sau deţinând cantitatea totală de peste 400 litri alcool, fără să deţină documente legale de provenienţă.  

Tot în luna noiembrie poliţiştii din cadrul Serviciului Investigare Fraude – IPJ Botoşani au dispus confiscarea a peste 29 tone cereale (grâu de panificaţie), în valoare de 36.395,24 lei, întrucât avizele de însoţire a transportului de cereale nu reprezentau documente legale care să justifice provenienţa licită a mărfii.

 

   

BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
26

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
39

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
62

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...