Tichete sociale pentru pensionarii și elevii din municipiul Botoșani, cu venituri reduse! Vezi cât vor primi

  Pensionarii din municipiul Botoșani cu venituri lunare sub 400 de lei și copiii care provin din familii cu venituri modeste vor beneficia de două ori pe an de tichete sociale, în valoare de 200 de lei, cu care vor putea să își cumpere produse alimentare sau farmaceutice, iar elevii rechizite sau haine.  

 Inițiativa îi aparține primarului Ovidiu Portariuc, care va veni cu un proiect de hotărâre într-o ședință de Consiliu Local.

 În cazul elevilor, tichetele vor fi acordate la începutul anului școlar, în timp ce în cazul pensionarilor se vor acorda semestrial, câte un tichet în valoare de 100 de lei pe semestru.

“Tichetele pentru pensionari vor fi acordate semestrial, cu sume cuprinse între 70 și 100 de lei, probabil vom merge pe formula unui tichet de 100 de lei. Ele vor putea fi folosite de pensionarii din Botoșani în rețeaua de magazine afiliate, putând să își achiziționeze produse alimentare, farmaceutice. Este un model folosit și în țările occidentale, și în România în multe orașe, și e un model pe care vrem să îl implementăm cât de curând. Din păcate pentru persoanele în vârstă nu s-a făcut până acum mare lucru. De asemenea, sunt cazuri de familii cu mulți copii pe care nu îi pot trimite la școală fiindcă nu au posibilități", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul șef al municipiului nu știe deocamdată care va fi efortul financiar cu implementarea acestei măsuri, dar are în vedere ca la anul suma să fie suplimentată pentru a fi sprijinite cât mai multe persoane nevoiașe din oraș.

“Acum facem un calcul, dar ce pot să pun este că vor fi afectate pozitiv cam 3.500-4.000 de persoane și consider că e absolut necesar în condițiile în care peste 70% din buget se îndreaptă spre investiții de care beneficiază în primul rând copiii, tinerii, familiile cu copii", a mai spus Ovidiu Portariuc care a negat faptul că luarea unei astfel de măsuri ar avea legătură cu apropierea campaniei electorale.

“Dacă ar fi să intrăm în această logică nu am mai face nimic pentru că în fiecare an sunt alegeri. Nu am mai face trotuare că vine campania, nu am mai face străzi", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...