Theodor Paleologu: “Sper ca macar cativa din delegatii de la Botosani sa se milostiveasca si sa-mi dea votul lor”

Theodor Paleologu: “Sper ca macar cativa din delegatii de la Botosani sa se milostiveasca si sa-mi dea votul lor”

 THEODOR PALEOLOGU  

Theodor Paleologu, unul din cei trei candidati pentru sefia PD-L, a prezentat vineri membrilor Colegiului Director al organizatiei judetene a PD-L Botosani motiunea cu care spera sa obtina sefia partidului, intitulata “Privind spre viitor".

Intr-o conferinta de presa, sustinuta dupa intalnirea cu democrat-liberalii din sala de marmura a Teatrului “Mihai Eminescu", Paleologu a prezentat o serie de avantaje ale motiunii sale, fata de motiunile contracandidatilor.

“Motiunea mea este foarte scurta si se poate citi, si e scrisa bine, asta este un avantaj. Se axeaza pe anumite domenii, sper eu interesante pentru un public suficient de mare. Ea a fost construita de fapt pentru a marca o diferenta specifica. Eu nu am scris in motiunea mea despre toate subiectele, nu am acoperit toate domeniile, despre care spuneau si ceilalti colegi, competitori, m-am axat pe domenii care nu sunt suficient tratate in celalate motiuni sau nu sunt tratate ca aceeasi precizie. Eu cred ca motiunea mea aduce un plus de precizie asupra unor domenii care de foarte multa vreme sunt subfinantate, desi sunt domenii de viitor, de unde si titlul motiunii mele. Cercetarea, inovarea, educatia,invatamantul superior, legaturile intre agentii economici si invatamant si cercetare si cultura", a declarat Theodor Paleologu.

Acesta sustine ca un alt avanatj pe care il are este acela ca ar putea recupera o parte din electoratul liberal.

“Cred ca pot aduce valoare adaugata pentru a recupera un anumit electorat liberal, care s-a indepartat de noi, care s-a indepartat de PDL, care este dezamagit de conflictul dintre PDL şi PNL si cred ca sunt foarte credibil pentru acest electorat, pentru a-l readuce catre PDL, cel putin partial. Politica mea este o politica a mainii intinse catre PNL, a unei maini fraterne, calde, sincere si, chiar daca din cand in cand mai iau palme peste mana, cum mi s-a intamplat de cateva ori in raporturi cu colegii PNL-isti mai putin politicosi, cred ca trebuie continuat pe aceasta linie, pentru ca e singura linie rezonabila de conduita politica“, a adaugat Paleologu.

Fostul ministru al culturii spera ca si din partea delegatilor botosaneni sa obtina voturi la Congresul National de pe 14 mai.

“Cred ca organizatia Botosani va alege, asa cum reiesea din discutii, sa sustina toate cele trei motiuni. Apoi, votul este o alta socoteala, votul de pe 14 mai. In ceea ce priveste atmosfera din timpul discutiilor, cred ca a fost extrem de placuta. Au fost multe intrebari si a fost o atmosfera plina de simpatie si umor. Sunt 27 de delegati din Botosani si sper ca macar cativa sa se milostiveasca si sa-mi dea votul lor. Trei-patru, cinci, poate chiar mai multi", a spus fostul ministru al culturii.

Theodor Paleologu a marturisit ca este legat si sufleteste de Botosani pentru ca “Sunt nascut “in exil". Sunt nascut la Bucuresti din parinti trei sferturi moldoveni. Si copilaria tatalui meu este mult legata judetul Botosani“.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
642

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
317

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
87

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...