Termica va disponibiliza, in acest an, 100 de angajati

Termica va disponibiliza, in acest an, 100 de angajati
Societatea comercială Termica SA a propus Consiliului Local aprobarea unui program de restructurare care urmăreşte, printre altele, şi concedierea unui număr de maxim 100 de angajaţi.

Măsura, adoptată în Consiliul de Administraţie al Termica, este determinată de reducerea producţiei de energie termică, precum şi de implementarea unui program investiţional care va conduce la modernizarea sistemului de producere, tranport şi distribuţie al societăţii.

Decizia ar urma să fie aplicată până la data de 1 septembrie 2010, iar salariaţii ale căror contracte de muncă vor fi reziliate vor beneficia de salarii compensatorii, conform prevederileor O.U.G. nr. 116/2006, cu completările şi modificările ulterioare şi Contractului colectiv de muncă la nivel de societate. De altfel, societatea a înaintat Ministerului Administraţiei şi Internelor un program de restructurare în vederea includerii Termica pe lista societăţilor de stat ai căror angajaţi vor beneficia, în momentul concedierii, de salarii compensatorii de la bugetul de stat.

Stabilirea exactă a posturilor care vor fi desfiinţate şi a angajaţilor disponibilizaţi se va face de către conducerea societăţii, cu consultarea sindicatelor, după aprobarea programului de către forurile abilitate.

În urma aplicării programului de restructurare, numărul de personal din cadrul societăţii
furnizoare de energie termică va scădea de la 295, în prezent, la 195, iar economia anuală la fondul de salarii va fi de circa trei milioane de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
94

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
297

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
639

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...