Chiar daca a "incalcat" regulamentul, un asistent maternal vrea sa adopte copilul pe care il are in plasament!

Chiar daca a "incalcat" regulamentul, un asistent maternal vrea sa adopte copilul pe care il are in plasament!
Doar un singur pas de la meseria de asistent maternal la "meseria" de parinte! Acest lucru a fost demonstrat de o femeie, angajata de cativa ani ca asistent maternal in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, care isi va pierde locul de munca doar pentru ca doreste sa adopte copilul de doi ani pe care l-a luat in plasament.

Desi meseria de asistent maternal presupune reguli stricte, precum si cea conform careia angajatii nu au voie sa se ataseze emotional de copilul luat in ingrijire, acest lucru este aproape imposibil, dovada fiind cazul acestui asistent maternal care a pregatit documentatia necesara pentru adoptarea copilului.

Pentru a ajuta atat angajatul institutiei, cat si minorul care poate creste intr-o familie adevarata, directorul DGASPC a precizat ca asistentul maternal va trece pe un alt post din institutie, in functie de pregatirea sa profesionala.

"Pentru a obtine atestatul si a deveni parinte adoptator trebuie sa faca dovada unui loc de munca permanent. Acea persoana va trece de pe postul de asistent maternal pe un alt post din Directie, luand in considerare ca interesul major al copilului este de a fi adoptat de acea familie. Nu este primul caz in care un asistent maternal adopta copilul pe care-l creste, si asta dovedeste o relatie deosebita intre asistentul maternal si copil", a precizat Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
84

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
279

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
613

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...