Temperaturile ridicate se vor menţine în următoarele două săptămâni şi vor fi asociate cu furtuni

Temperaturile ridicate se vor menţine în următoarele două săptămâni şi vor fi asociate cu furtuni

   Mediafax

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor înregistra în următoarele două săptămâni pe timpul zilei, iar în timpul nopÅ£ii nu vor scădea sub 15-18 grade ÅŸi vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar ÅŸi cu intensificări de vânt ÅŸi cantităţi mari de precipitaÅ£ii în timp foarte scurt.

Autoritatea NaÅ£ională de Meteorologie ar putea emite spre sfârÅŸitul săptămânii viitoare avertizări de caniculă, în cazul în care temperaturile vor depăşi în mod constant 36 de grade Celsius, a anunÅ£at duminică directorul Autorităţii, Ion Sandu.

El a precizat că în toată această perioadă gradul de disconfort va fi foarte ridicat din cauza gradului mare de umiditate, iar temperaturile înalte vor fi însoÅ£ite chiar din noaptea de duminică spre luni de fenomene de instabilitate, informeaza Mediafax.

Astfel, partea de vest ÅŸi nord a ţării ar putea înregistra asemenea fenomene, mai ales la graniÅ£a cu Ungaria, începând de duminică.

Intensificările de vânt, de până la 80-90 km/oră, ÅŸi averse izolate, cu cantităţi mari de apă, se vor înregistra marÅ£i după-amiază în sud-est, miercuri în zonele din Est, iar joi în judeÅ£ele din Muntenia ÅŸi Oltenia.

Vremea va continua să se încălzească vineri ÅŸi sâmbătă, când este de aÅŸteptat ca ANM să emită atenÅ£ionare de caniculă, a mai spus Sandu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
23

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
32

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...