Temperaturi de 20 de grade pana in decembrie

Temperaturi de 20 de grade pana in decembrie
Desi si-a facut intrarea in decorul romanesc cu ploi care ne-au dat batai de cap in ultimele saptamani insotite de vant si temperaturi scazute, toamna redevine una calduroasa, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, cu temperaturi ce vor atinge si 20 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, acul termometrului va arata temperaturi mai ridicate decat ar fi normal in aceasta perioada a anului. Totodata, Agentia Nationala de Hidrologie (ANM) estimeaza ca ultimele trei luni ale lui 2009 vor fi sarace in ploi si ninsori, cantitatile de precipitatii vor fi sub mediile multianuale, in mai toate zonele tarii. In schimb, se anunta temperaturi mai mari decat de obicei.

Temperaturi de vara pana in decembrie

In luna octombrie, ploile sunt mai putine decat de obicei. Hidrologii anunta precipitatii mai reduse cu pana la 50% fata de cantitatea normala pentru aceasta perioada a anului. In schimb, temperaturile se mentin ridicate, putand depasi si 20 de grade Celsius.

Si in noiembrie temperaturile vor fi peste cele normale. Totusi, in partea a doua a lunii sunt asteptate precipitatii sub forma de ninsoare. Tot atunci, hidrologii prognozeaza aparitia fenomenelor de gheata la mal, pe cursul raurilor Bistrita, Olt si Mures, dar si pe unele rauri din centrul si nordul tarii.

Tocmai pentru ca in aceasta toamna si iarna nu vom avea parte de precipitatii si ninsori bogate, nu exista nici riscul de inundatii: este posibila depasirea cotelor de atentie, dar nu si a celor de pericol. Viiturile mai mari sunt posibile, in schimb, in primavara lui 2010, mai exact in luna aprilie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
187

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
377

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
106

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...