Mihai Ghimpu cere iertare Romaniei pentru insultele comunistilor

Mihai Ghimpu cere iertare Romaniei pentru insultele comunistilor

 Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova  

Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Republicii Moldova, cere iertare poporului roman pentru insultele fostului regim.

"Imi cer scuze pentru insulta adusa Romaniei din partea vechii conduceri, fiindca, asa cum au procedat ei, i-au insultat pe cetatenii romani si Romania, ca stat", a declarat Ghimpu intr-un interviu pentru Gardianul.

El a mai declarat ca spera ca cetatenii moldoveni sa nu mai voteze in fruntea statului oameni care nu stiu sa pretuiasca relatiile dintre oameni, dintre state si care nu-si recunosc propria limba, cultura si istorie.

Ghimpu considera ca cele doua tari au revenit la relatii de normalitate, care au existat si in primii ani de independenta a Republicii Moldova.

"Romania nu este pentru noi un stat vecin. Romania pentru noi este un stat unde se vorbeste aceeasi limba, unde avem aceeasi cultura, aceeasi istorie, aceeasi identitate si nu cred ca supar pe cineva cand vorbim de relatii foarte bune cu Romania", a mai afirmat Ghimpu.

Presedintele interimar al R. Moldova a tinut sa precizeze ca tara sa nu este impotriva unor relatii cu Federatia Rusa sau cu alte state.

"Relatii cu oameni straini trebuie sa ai, dar intotdeauna relatiile dintre frati sunt mai apropiate, si eu cred ca fiecare om sanatos la minte intelege lucrul asta. Pacat ca nu au inteles toti cei care ne-au condus pana acum si au incercat sa gaseasca dusmanul in Romania", afirma Ghimpu.

El a mai spus ca, dupa evacuarea democratica de la putere a regimului Voronin, R. Moldova se indreapta spre calea cea buna.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
33

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
43

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
132

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...