Teatru Muzical de Crăciun, susţinut de elevii Liceului de Artă-FOTO

"Colinde, colinde/ Ce vreme divină! /Crăciunul aprinde/ În suflet lumină!".  Aceste versuri au constituit motto-ul concertului Liceului de Artă "Ştrefan Luchian" , intitulat "Teatru muzical de Crăciun", găzduit de Teatrul "M.Eminescu" şi coordonat de prof. Alina Cojocariu, coordonatorul educativ al şcolii.

Teatrul Muzical a debutat cu o scenetă susţinută de trupa de teatru ,formată din elevii de la specializarea Arta actorului, coordonată de actorii Lenuș Rîșca și Bogdan Horga, atmosfera fiind însuflețită de apariția micuților spiriduși ai claselor 0-IV. Oana Tăbultoc, din clasa a-V-a B, a dovedit profesionalism în prezentarea momentelor artistice: un Dans Vodevil, în care micuții clasei a-III-a B, îndrumați de doamna înv. Mihaela Pânzaru, au purtat haine de epocă, urmați fiind de soliștii vocali, nume deja cunoscute publicului botoșănean și nu numai: Costinel Balan, Anastasia Popistaşu, Viviana Sposub, Veronica Prodan, Simona Mazăre, care au încântat publicul .





Colinde minunate au răsunat din glasurile care unește Grupul Coral “George Holca al claselor V-VI, dirijat de prof. Jeniţa Tanasă și corul Anima Musicae, clasele IX-XII, dirijat de maestrul Laurenţiu Palade. Duetele Anamaria Bucşă-Anamaria Rotărescu, acompaniate de Ştefan Muscaliuc la bongosuri şi Diana Hrişcă, chitară au fost completate de emoțiile născute din glasul Lorenei Palade voce-flaut și Bogdan Filipovici, chitară, prin Crăiunul copilăriei și Ninge la Ipoteşti,colinde compuse de maestrul Laurenţiu Palade.

Publicul format din cadre didactice, părinți, bunici și elevi, și–au unit gândurile bune întru primirea colindătorilor din cvintet și BIGBAND-ul de alămuri CLASIC BRASS, coordonat de profesorul Cristian Andronic, ce a abordat un repertoriu național și internațional. Alin Chelărescu și Jeffery Macsim, au stârnit hohote de râs, parodiind din muzica clasică, interpretând la 4 maini, la pian, momentul culminând cu stingerea luminilor.

De o sensibilitate aparte, au răsunat HOLY NIGHT și A CHRISTMAS FESTIVAL în armoniile orchestrei Liceului de ArtăȘTEFAN LUCHIAN, sub bagheta dirijorului Nicolae Ursu, clipă însoțită de apariția lui Moș Crăciun dintre spectatori, acompaniat de un mic om de zăpadă, spiridușii săi și daruri pentru spectatori: mere, colăcei și tradiționalul PLUGUȘOR, compus de doamna profesor de română Mihaela Arhip, şi adaptat specificului vocaţional al școlii.

Acesta a fost interpretat şi Elevii Consiliului Școlar care au organizat, în foaierul teatrului, și un concurs de fotografie cu temă de toamnă-iarnă a căror câștigători sunt: Alexandrina Cojocaru, clasa a-X-a A- premiul I, Teona Dascălu, clasa a-X-a C-premiul II, Alexandra Tudose, clasa a-X-a A- premiul III şi Andrei Palade, clasa a-X-a C-menţiune.







Juriul a fost format din doamnele profesoare: Adina Cirimpei, Alina Munteanu şi Genoveva Gordaş de la catedra de arte plastice. Printre invitaţi s-au numărat şi d-na Inspector Şcolar General , Prof. Mihaela Huncă şi inspectori de specialitate din cadrul ISJ Botoşani.





Conducerea şcolii, formată din prof. Beatrice Păpădie-director şi prof. Stela Şerpeanu-director adjunct, a adresat un mesaj de bucurie şi sănătate acum în preajma sărbătorilor de iarnă tuturor celor prezenţi în sală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

Saturday, 5 July 2025

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

Saturday, 5 July 2025

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...

Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!

Saturday, 5 July 2025

În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...