Te poti intalni oricand cu el in trafic: Are permis de conducere, desi sufera de tulburari de personalitate! VIDEO

Te poti intalni oricand cu el in trafic: Are permis de conducere, desi sufera de tulburari de personalitate! VIDEO
Barbatul care a sechestrat si batut, miercuri, un vecin, se afla in evidentele Spitalului de Psihiatrie Botosani inca din anul 2007! Atunci el s-a prezentat la spital pentru un control de specialitate, iar in ultimul an a ajuns la unitatea spitaliceasca de patru ori, cu tulburari de personalitate, insa nu figureaza ca suferind de o boala cronica.

Mai grav este insa faptul ca barbatul poseda permis de conducere valid si, dupa cum povestesc chiar vecinii, acesta obisnuieste sa conduca in mod frecvent.

Politistii nu au fost informati pana acum ca barbatul ar fi incompatibil cu calitatea de conducator auto. Acesta detine permis de conducere inca din anul 1997.

Oamenii legii spun ca responsabilitatea instiintarii Politiei Rutiere cu privire la starea de sanatate a unei anumite persoane, care poseda permis de conducere, revine medicului de familie.

De altfel, potrivit legii "medicul de familie, atunci cand constata ca o persoana din evidenta sa, care poseda permis de conducere, prezinta afectiuni medicale prevazute in ordinul ministrului sanatatii publice va solicita unitatii de asistenta medicala autorizate examenul de specialitate necesar. In cazul in care unitatea de asistenta medicala autorizata a stabilit ca persoana este inapta medical pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, va comunica aceasta imediat politiei rutiere pe a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea. Permisul de conducere al persoanei care este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule se retrage de catre politia rutiera si poate fi redobandit numai dupa incetarea motivului pentru care s-a luat aceasta masura".

Brabatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie si urmeaza ca, in functie de diagnostic, medicii sa hotarasca daca acesta mai poate conduce autoturisme. In acest timp, insa, Politia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, urmând a se propune soluție procedurală.

Incidentul s-a produs miercuri, in jurul orei 19.15 Poliția municipiului Botoșani fiind sesizată printr-un apel de urgenţă 112 de către C. Florin, din municipiul Botoşani, cu privire la faptul că tatăl său, C. Dumitru, este ținut împotriva voinței sale în apartamentul vecinului său, T. Viorel.

Primele verificări efectuate de poliţişti la faţa locului au stabilit că la data de 26.10.2011, în jurul orei 17.00, C. Dumitru se întorcea la domiciliu, iar în momentul în care a ajuns în dreptul apartamentului vecinului său, T. Viorel, acesta l-a invitat în locuință, pentru a-i restitui o sumă de bani pe care i-o datora.

După ce a intrat în apartament, T. Viorel a încuiat ușa de acces, după care a început să-l amenințe pe C. Dumitru cu acte de violență, lovindu-l cu pumnul și cu o sticlă în zona capului, apoi l-a împins în baie, continuînd să-l agreseze, distrugând chiuveta și conducta de alimentare cu apă, inundând întreg apartamentul.

De asemenea, T. Viorel a continuat să-l amenințe pe C. Dumitru cu un radiator electric aflat în funcțiune, spunându-i că îl va electrocuta dacă va opune rezistență.

După aproximativ două ore, C. Dumitru a reușit să contacteze un membru al familiei, care a sesizat prin SNUAU 112 cele întâmplate.

Având în vedere situaţia descrisă, precum şi faptul că T. VioreI, la solicitarea organelor de poliţie, a refuzat să deschidă uşa apartamentului, s-a solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul I.S.U. Botoşani pentru forţarea şi deschiderea ușii de acces în apartament. În momentul în care organele de poliţie au pătruns în locuinţă, T. Viorel a fugit escaladând una dintre ferestre, în stradă fiind însă imobilizat și condus apoi  la Spitalul de Psihiatrie Botoşani deoarece continua să manifeste un comportament agresiv.

C. Dumitru a fost transportat la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

Intra aici pentru a vedea ce au declarat victima si mama agresorului, si pentru mai multe imagini!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
72

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
34

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
64

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...