Taxele și impozitele locale nu vor fi majorate. "Nivelul de trai și nivelul veniturilor nu permit acest lucru", spune Portariuc!

Nivelul taxelor și impozitelor locale, pentru anul 2015, va rămâne același ca și anul acesta, a anunțat primarul Ovidiu Portariuc. Edilul-șef al municipiului susține că la ora actuală bugetul local al municipiului Botoșani se află într-o stabilitate financiară, deși în urmă cu doi ani era într-un dezechilibru total și cu datorii, după cum afirmă Portariuc.

"Propunerea este de a nu crește taxele și impozitele locale
pentru că nivelul de trai și nivelul veniturilor nu permit acest lucru. Chiar dacă bugetul local se află într-o stabilitate financiară, ne-a luat foarte mult timp, aproape doi ani de zile, să echilibrăm bugetul preluat total dezechilibrat, cu datorii de peste 1.200 de miliarde plus presiunea acelor corecții financiare. S-a reușit echilibrarea financiară, să asigur lichiditatea financiară pe termen scurt și mediu în ceea ce privește obligațiile financiare ale primăriei, s-a asigurat finanțarea proiectelor europene până la finalizarea lor. Rămâne de văzut cum vom asigura resursele financiare pentru cofinanțarea viitoarelor proiecte europene", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Pentru confinanțarea viitoarelor proiecte europene municipalitatea are nevoie de circa 10 milioane de lei.

Ovidiu Portariuc spune că cei care vor conduce în viitor municipiul Botoșani vor trebui să facă planificări financiare pe termen lung, pe cinci sau 10 ani, pentru a se putea asigura finanțarea pentru obiectivele propuse.

Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale va fi supus dezabterii și aprobării în ședința de Consiliu Local de la sfârșitul acestei luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...