Prietenie periculoasă: Lăsat să urce la volan, deşi era beat de nu se putea ţine pe picioare!

Prietenia la băutură se cunoaşte! Un tânăr şi-a lăsat maşina pe mâna unui prieten, deşi acesta era beat de nu se putea ţine pe picioare!

Duminică seara., în jurul orei 21.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1907 din localitatea Flămânzi, U. R., de 24 de ani, din sat Storești, comuna Frumușica, ajungând la intersecția cu DE 58, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, derapând în șanțul de pe marginea drumului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, informează IPJ Botoşani.

De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat tânărului de către proprietar, respectiv  T. C., de 23 de ani, din comuna Frumușica.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care se știe că se află sub influența alcoolului.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...