Taxa pe nașteri de la Maternitatea Botoșani, eliminată!

Taxa pe nașteri de la Maternitatea Botoșani, eliminată!
Conducerea Spitalului Județean Mavromati a decis ca de pe 30 decembrie să fie eliminată taxa pe nașteri introdusă în urmă cu două săptămâni, pentru pacientele care doreau să nască cu medicul curant, taxa ce ar fi trebuit plătită dacă acesta ar fi trebuit să vină din timpul său liber să asiste.

Aceasta taxă aprobată de Comitetul Director al Spitalului Județean, la propunerea coordonatorul Maternității, medicul Gina Puflea, a stârnit numeroase reacții din partea botoșănencelor, care au criticat aspru decizia conducerii spitalului.

“Având în vedere pe de o parte controversele legate de decizia conducerii spitalului de a introduce o taxă pentru cezariană și pentru asistența preferențială la nașterea naturală, cu medic solicitat în afara programului normal de activitate, iar pe de altă parte și faptul că pachetul de servicii medicale de bază precum și cel minimal sunt încă în dezbatere publică și nu au fost adoptate de Ministerul Sănătății, am decis anularea acestor taxe de astăzi, 30 decembrie. Oricum aceste taxe nu au fost aplicate în cadrul Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani", a declarat Viorel Iliuță, managerul Spitalului Județean.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a cerut conducerii Spitalului Județean să renunțe la această taxă, care s-a aprobat fără informarea acestuia.

Managerul Spitalului Județean a spus însă că decizia de renunțare la taxă nu a fost luată ca urmare a poziției avute de șeful CJ, menționând că s-a pus în discuție eliminarea acesteia încă de acum două zile. 

Taxa pe nașteri a fost introdusă cu scopul de a e plăti orele suplimentare ale medicilor. 

Iliuță a spus că o astfel de taxă este și la Suceava, dar și la alte Maternități de stat din țară. 

 Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că prin introducerea acestei taxe nu s-a condiţionat actul medical.

S-a luat în discuţie şi posibilitatea stimulării financiare a medicului care vine din tura liberă. Un procent să rămână ca venit la spital, iar o parte pentru medic, a spus Ioan Asaftei, director îngrijiri Spitalul Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
16

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
37

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
72

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...