Taxă pe banii de la sapă: impozit de 16% pentru cei care angajează zilieri

Taxă pe banii de la sapă: impozit de 16% pentru cei care angajează zilieri

   Adevarul

Cei care angajează zilieri ar putea plăti impozit de 16% pentru lefurile acestora. Decizia aparţine deputaţilor din Comisia de muncă. Parlamentarii au stabilit şi câţi bani trebuie să primească un zilier: nu mai puţin de 2 lei pe oră, dar nici mai mult de 10 lei.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a venit special la Comisia de muncă pentru a susţine acest proiect.

"Există un registru special de evidenţă pentru zilieri şi în acest registru special zilierul trebuie să semneze dimineaţa şi seara, când primeşte plata pentru ziua respectivă. În aceste condiţii, angajatorul trebuie să depună 16% în luna a doua după efectuarea plăţii către zilier", spune Botiş.

Opoziţia nu este de acord cu proiectul. Deputatul PSD Ioan Cindrea spune că singurul beneficiar este statul, care mai încasează nişte bani. Social-democraţii din comisie nu sunt de acord nici cu impunerea unor tarife pentru munca zilierilor.

Decizia finală o va lua plenul Camerei Deputaţilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...