Taxa din parcările cu plată, din municipiul Botoşani, ar putea fi diminuată!

Taxa din parcările cu plată, din municipiul Botoşani, ar putea fi diminuată!
Reprezentanţii Primăriei Botoşani lucrează la un nou regulament privind condiţiile pentru blocarea, ridicarea şi depozitare autovehiculelor parcate neregulamentar  pe domeniul public sau privat al municipiului Botoşani, regulament ce va fi supus dezbaterii publice, iar ulterior aprobării în plenul Consiliului Local.

Viceprimarul Cosmin Andrei a declarat că se ia în calcul o micşorare a tarifelor atât pentru activitatea de blocare-ridicare, cât şi pentru plata parcării în parcările cu plată care vor fi administrate de Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, după ce contractul cu firma Hi Speed Recovery s-a încheiat.

În prezent, tariful pentru parcările cu plată este de 1,5 lei pe oră, iar tariful pentru blocarea maşinilor variază în funcţie de masa maxima autorizată a acestora, putând ajunge până la 100 de lei.

Viceprimarul nu a putut avansa nicio cifră în ceea ce priveşte tarifele, întrucât mai întâi trebuie făcută o fundamentare a costurilor.

“După ce vom avea o formă finală a regulamentului vom avea o dezbatere publică, după care vom supune acest regulament aprobării consilierilor locali în proxima şedinţă. Intenţia noastră este să micşorăm tarifele pentru blocare şi ridicare, dar aici suntem condiţionaţi de fundamentarea de cost pe care o vor face cei de la DSPSA, pentru că primordial este să acoperim costurile, apoi realizarea unei mici marje de profit pentru dotarea ulterioară, tot în scopul aceste activităţi. Vom pune în discuţie inclusiv tariful din parcările cu plată", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

O altă măsură ce va fi luată va fi aceea de a introduce gratuitate în parcările cu plată, pe perioada weekendului, şi în acele parcări undepână acum s-a plătit.

“Nu vom mai pune accent pe parcările unde a fost un trafic mai consistent, mă refer la parcarea de la Bazar şi de la Piaţa Mică, unde se taxa inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi gratuit ca în celalate parcări în weekend", a mai spus edilul.

 

Spune-ne opinia ta