Tatal copilului care si-a omorat mama, cercetat pentru instigare la omor!

Soc in dosarul uciderii profesoarei Cristina Gherman, din Iasi: oamenii legii au extins cercetarile si impotriva lui Mihai Gherman, sotul victimei.

Chiar daca initial pareau a fi doar niste speculatii jurnalistice, procurorii au demarat o ancheta serioasa si impotriva lui Mihai Gherman, tatal copilului de 13 ani care a fost deja internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

"Deocamdata noi verificam toate variantele, insa nu pot sa ofer mai multe detalii. La momentul de fata este prematur sa spun mai multe. Cercetarea este in desfasurare", a precizat, ieri dupa-amiaza, procurorul Victor Codreanu.

Ancheta in ceea ce-l priveste pe Mihai Gherman este mult mai serioasa decat pare la prima vedere. Pana in prezent, anchetatorii au mai adunat inca un volum de hartii ce reprezinta probe impotriva acestuia. Acum se munceste doar pe aceasta varianta.

Avand in vedere ca rezultatele expertizei psihiatrice pentru copilul de 13 ani inca nu sunt finalizate, oamenii legii lucreaza pentru a stabili detalii cu privire la implicarea tatalui.

Exista indicii serioase ca acesta a fost implicat in moartea sotiei sale, iar varianta ca aceasta avea un amant, iar el era gelos este confirmata de surse neoficiale. Mai mult, potrivit informatiilor detinute de reporterii cotidianului Buna Ziua Iasi, in prezent, barbatul este cercetat pentru comiterea infractiunii de instigare la omor calificat. Inainte de comiterea crimei ar fi existat o intelegere intre baiat si tata.

Chiar daca pare o varianta de domeniul SF, anchetatorii aduna probe pentru a stabili daca intr-adevar a existat o astfel de intelegere si daca tatal l-a instigat pe copil sa-si ucida mama.

Mai este doar un pas pana la inceperea urmaririi penale pentru aceasta infractiune si pana la o eventuala masura restrictiva impotriva lui Mihai Gherman. Se poate ajunge chiar la arestarea preventiva a acestuia sau la interzicerea dreptului de a parasi localitatea.

Atunci cand a fost intrebat despre gelozia pe care o manifesta fata de sotia acestuia, Mihai a raspuns sec. "Eram gelos ca orice barbat. Nu am prins-o niciodata cu amantul. Suspiciuni au mai existat in timp, insa nu am avut nici o proba in acest sens", a raspuns acesta.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Vezi si Un copil de 13 ani si-a omorat mama cu ciocanul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...