Salarii reduse in sistemul sanitar

Coeficientii aferenti functiilor din sistemul sanitar au fost redusi cu pana la 25 la suta, potrivit ultimelor propuneri inaintate de Ministerul Muncii liderilor sindicali, inclusiv in cazul medicului stagiar reducerea fiind de peste 20 de procente.

Reduceri insemnate au fost propuse si in cazul coeficientilor stabiliti initial pentru sistemul sanitar.

Astfel, managerul de spital cu peste 400 paturi, care trebuia sa aiba noua salarii minime pe economie, va mai beneficia de cel mult 6,80 salarii minime, iar directorul medical va avea 6,45 de salarii fata de 8,55.

In cazul managerilor spitalelor care au mai putin de 400 paturi, coeficientii vor scadea cu 25 la suta, de la 8,40 la 6,30, iar cei ai directorilor medicali de la 8,20 la 6,20.

Coeficientii managerilor din Serviciile de Ambulanta au fost ajustati tot cu aproape 25 la suta, de la 9 la 6,80, iar cei ai directorilor medicali din aceleasi servicii au fost redusi de la 8,20 la 6,20.

 Asistentul sef din Serviciile de Ambulanta va avea 4,70 salarii minime, fata de 6,25, cat se prevazuse inainte de ajustare. In cazul personalului de specialitate medico-sanitar, medicul primar va avea o diminuare a coeficientului de 12 la suta, de la 5,75 la 5,10, iar medicul specialist o reducere de 25 la suta, respectiv de la 5 la 3,75.

In urma analizei financiare s-a decis si reducerea coeficientului de ierarhizare a medicului stagiar de la 2,50 la 1,90, diminuarea fiind de 24 la suta.

Potrivit noilor propuneri, trimise deja sindicalistilor de Ministerul Muncii, coeficientii de ierarhizare din proiectul Legii unice de salarizare in sectorul bugetar au fost redusi cu pana la 25 la suta, dupa analiza financiara facuta de Ministerul de Finante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...