TARZIORU: "Niciun spital din judetul Botosani nu indeplineste norme de acreditare"

TARZIORU: "Niciun spital din judetul Botosani nu indeplineste norme de acreditare"

 Relu Tarzioru  

Autoritatile judetene, impreuna cu managerii de spitale si cu primarii, dar si cu reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate si ai Directiei de Sanatate Publica, s-au intalnit pentru a dezbate problema acreditarii spitalelor.

Cum, la ora actuala, niciuna dintre unitatile spitalicesti din judet nu indeplineste criteriile in vederea obtinerii acreditarii, va urma o perioada extrem de grea pentru toti factorii implicati, care vor trebui sa isi dea tot concursul pentru ca spitalele pe care le au in subordine sa functioneze dupa cerintele europene. La ora actuala cele mai mari probleme au fost identificate la spitalele din Darabani, Trusesti, Saveni si Sanatoriul Guranda.

"Incercam sa deschidem ochii tuturor asupra a ceea ce urmeaza, sunt niste modificari legislative care trebuie respectate si puse in aplicare. Exista pericolul ca noile spitale sa nu fie acreditate, ceea ce inseamna ca nu vor mai intra in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, ceea ce este grav", a declarat prefectul Cristian Roman.

Cum era de asteptat, cele mai mari probleme cu care se confrunta administratiile publice locale sunt cele de ordin financiar.

"Voi cere bani de la Consiliul Judetean, pentru ca am inteles ca acreditarea spitalelor costa aproape un milliard si eu bani la bugetul local am foarte putini. Voi face demersuri pentru a reusi sa platim cheltuielile necesare pentru acreditare, in rest nu sunt probleme la Dorohoi", a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

"Eu cred ca spitalul din Saveni este situat cu mult peste cel din Darabani si din Trusesti, si consider ca la ora actuala niciun spital din judetul Botosani nu indeplineste norme de acreditare. Vom incerca ca din bugetul Primariei sa alocam sume importante de bai pentru a acredita spitalul. Este una dintre principalele prioritati ale administratiei din Saveni", a declarat Relu Tarzioru, primarul orasului Saveni.

Toate unitatile spitalicesti din judet vor trebui sa obtina acreditare pana la sfarsitul anului, avand de indeplinit nici mai mult, nici mai putin, de o mie de criterii. Totusi, spitalele vor avea la dispozitie si o perioada de conformare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
290

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
233

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...