TARGUL LICEELOR - Botosani, 28-29 mai 2010

TARGUL LICEELOR - Botosani, 28-29 mai 2010
Vineri debuteaza la Botosani Targul Liceelor 2010. Pe parcursul a doua zile, elevii si parintii vor avea acces la standuri, informatii, actiuni de promovare, liceele botosanene prezentandu-si cu acest prilej oferta educationala, scolara si extrascolara.

Un aspect important il va constitui premierea olimpicilor, activitate concentrata in cadrul Galei excelenţei în educaţie.

Targul Liceelor 2010, eveniment care se va desfasura la Sala Polivalenta "Elisabeta Lipa" din Botosani, este organizat de Inspectoratul Scolar Judetean, in parteneriat cu Primaria Municipiului Botosani, Asociatia Pro Botosani si Agentia de Publicitate Boardmedia, cu asistenta tehnica a Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala.

Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 28 mai 2010, la ora 14,00, pentru ca la ora 18.00 sa fie programata Gala excelentei in educatie, ambele momente fiind transmise in direct pe internet de www.live.botosani.ro. Vor fi prezenti toti elevii premiati de catre Ministerul Educatiei la olimpiadele naţionale, acestia fiind insotiti de profesorii indrumatori.

"La Gala Excelentei in Educatie, editia I, organizam seara olimpicilor nationali, fiind partea a doua a galei. Elevii care s-au intors cu premii si cu mentiuni de la olimpiade nationale vor fi apreciati in mod deosebit. Cu ajutorul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar am gasit si o modalitate de recompensare, chiar daca situatia este din punct de vedere financiar una delicata", precizeaza Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Sambata, in cea de-a doua zi a Targului Liceelor, elevii, profesorii si parintii sunt invitati sa viziteze salonul de oferte educationale si activitati de promovare pe esplanada Salii Polivalente, unde vor participa toate liceele din municipiul Botosani.

"Relansat dupa cativa ani de intrerupere, Targul Liceelor 2010 va incerca sa prezinte principalele realizari ale unitatilor de invatamant liceal din Botosani si perspectivele pe care acestea le vor oferi absolventilor de gimnaziu. Efortul comun a Inspectoratului Scolar Judetean si al Centrului Judetean Resurse si Asistenta Educationala, realizat prin programul itinerant de informare si consilierea carierei, a avut la editia a doua rezultate remarcabile, care vor fi prezentate cu aceasta ocazie. De asemenea, la Targul Liceelor va fi realizat atat un atelier de lucru, cat si un seminar - Tineri pentru viitor, la care pot participa elevii interesati, dar si parintii, pentru a lua o decizie in cunostinta de cauza", completeaza prof.dr. Ada Macovei, inspector scolar general in cadrul ISJ Botosani.

Cu prilejul acestui eveniment va avea loc si lansarea portalului www.Edu.Botosani.Ro, ce prezinta o oferta educationala completa a Botosaniului, de la gradinite pana la studii postuniversitare, intr-un mod accesibil tuturor, in mediul online. Portalul prezinta noutati si proiecte din invatamantul botosanean, dorindu-se a fi un instrument util celor care urmeaza sa parcurga o noua etapa a educatiei.
                                           

COMUNICAT DE PRESA
Inspectoratul Scolar Judetean
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) SC Motif Energy SRL - Anunț de interes public

astăzi, 13:01
11

SC Motif Energy SRL solicită autorizație de mediu pentru obiectivul „Construire parc fotovoltaic Cai de Vis și racord la rețeaua electrică”, situat în sat Ionășeni, com. V&aci...

Jandarmii botoșăneni au ieșit în stradă pentru un weekend în siguranță, vin și ajutoare de la Bacău! (Foto)

astăzi, 12:26
27

Pe lângă misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Botoșani, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani are în atenție și manifestările religio...

(P) Opțiuni potrivite pentru păstrarea și transportarea produselor în siguranță

astăzi, 11:14
40

Putem observa cu toții că domeniul comercializării produselor este extrem de competitiv, iar păstrarea și transportarea produselor în siguranță reprezintă unul dintre cele mai importante...