Tânăra de 19 ani, din Botoşani, operată de trei ori, este în COMĂ INDUSĂ

Tânăra de 19 ani cu sarcină extrauterină care a intrat în şoc hemoragic după ce a fost operată de trei ori la Maternitatea "Elena Doamna" din Iași, este în comă indusă, medicii fiind rezervaţi în acest caz.

"Starea pacientei este critică, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește evoluția ei. Se fac în continuare eforturi pentru a redresa dereglările apărute, dereglări renale, hepatice, cardiace și de coagulare", a declarat, joi, Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iaşi.

Ea a precizat că tânăra, care este internată la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon", este în comă indusă.

Pe de altă parte, familia tinerei a depus o plângere la Ministerul Sănătăţii, acuzându-i de neglijenţă pe medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi care au tratat-o pe fată.

"Particip la această dramă cu sufletul și nu pot să mă gândesc că s-a procedat corect din moment ce suntem aici. Nu am fost informați nici înainte de a treia operație, când a început să se desfșoare, în ce circumstanțe, de ce, care au fost cauzele. Avocatul mamei a depus o plângere la Ministerul Sănătății, am vrea să facem şi alte demersuri, dar așteptăm exact să se termine ancheta internă de la maternitate (...) A fost un moment în care prietena mea a fost conștientă, a răspuns la strângerea de mână. Aseară (miercuri-n.r.), la ora 18.00, a fost supusă unei dializei, acum este în comă indusă și așteptăm răspunsul doctorilor pentru a vedea ce să facem", a declarat, joi, Ștefan A., prietenul fetei.

Tânăra de 19 ani, din Botoşani, a ajuns, duminică, în stare gravă la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, cu o sarcină extrauterină de şase săptămâni. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, iniţial, medicii au decis să intervină laparoscopic pentru înlăturarea fătului, însă în urma complicaţiilor operaţia s-a transformat în una "clasică".

Prima intervenţie chirurgicală în cazul pacienteia fost făcută, luni, de către medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii "Elena Doamna". La câteva ore după operaţie, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta având hemoragie internă, astfel că medicii au decis să intervină din nou. De data aceasta, pacienta a fost operată de către medicul de gardă Simona Niculescu, care, conform reprezentanţilor unităţii sanitare, ar fi apelat la ajutorul soţului ei, Dan Niculescu, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Din cauza situaţiei grave în care se afla tânăra, chiar şi după a doua intervenţie chirurgicală, marţi dimineaţă aceasta a fost din nou operată pentru încercarea opririi hemoragiei. La această intervenţie a participat o echipă mai mare de cadre medicale de la Spitalul "Sfântul Spiridon".

"Postoperator, starea era relativ stabilă, iar în dimineaţa zilei de marţi s-a reintervenit cu o echipă altcătuită din ginecologi, chirurgi generalişti, vasculari, pentru reevaluarea hemostazei. Momentan s-a instituit o anchetă internă a spitalului. Este o procedură standard, este şi normal ca după un caz mai grav să se analizeze circumstanţele în care s-a ajuns aici", afirma purtătorul de cuvânt al Maternităţii "Elena Doamna", Mădălina Nour-Ciuhodaru. Ultima operaţie a durat peste cinci ore şi în urma acesteia pacienta a fost transferată la Spitalul "Sfântul Spiridon".

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gestul unui botoșănean a pus poliția pe urmele lui! (Foto)

astăzi, 09:07

La rampa de depozitare a deșeurilor de pe strada Pacea, duminică dimineață, în jurul orei 8.45, un conducător auto a fost observat prin intermediul camerei de supraveghere instalată î...

Viața de noapte în centrul orașului Botoșani: Țipete și larmă, găști pe străzi, pericole la tot pasul (Foto)

astăzi, 08:17

În weekendul 27-29 septembrie, polițiștii locali din municipiul Botoșani au intervenit în mai multe situații. Pe Pietonalul Transilvaniei, în noaptea de vineri spre sâmb...

FC Botoșani: Alin Ciobanu convocat la echipa națională!

astăzi, 08:01

Goalkeeperul FC Botoșani, Alin Ciobanu, a fost convocat la echipa națională a României Under 17, care va susține în prima jumătate a lunii octombrie o dublă amicală cu Muntenegru. ...