Talharia de 37.000 euro: Trei politisti propusi spre avansare. VEZI care sunt acestia!

Talharia de 37.000 euro: Trei politisti propusi spre avansare. VEZI care sunt acestia!
Procurorul de caz, în dosarul tâlhăriei de pe strada Petru Rareş, susţine că această speţă a fost una dintre cele mai complexe de pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, ce a presupus resurse umane şi financiare semnificative.

Probatoriul a însumat un număr de şase volume de urmărire penală şi peste 1.800 de file, cheltuielile judiciare depăşind 50.000 de lei.

"A fost cel mai complex şi dificil caz instrumentat de mine până acum, dar a fost şi cel mai complex caz înregistrat până acum pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, prin prisma naturii infracţiunii, a valorii prejudiciului, prin prisma numărului de persoane implicate în cauz, dar şi prin prisma extinderii cercetărilor ulterioare cu privire la alte persoane care au intervenit pentru a-i ajuta pe autori. În vederea soluţionării cauzei au fost alocate resurse importante, au fost făcute percheziţii pe raza mai multor municipii, s-a lucrat foarte mult, ceea ce face ca şi cheltuielile judiciare să fie foarte mari. E vorba de 50.000 de lei, suma care va fi imputată inculpaţilor", a declarat procurorul Dragoş Bujorean.

În urma soluţionării dosarului privind tâlhăria, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a evidenţiat în mod pozitiv pe lucrătorii de Poliţie judiciară cms. Şmadici Lorică, insp. Bădăluţă Florin, insp. Stărică Ionuţ, insp. Creţu Ionuţ, ag.sef. Gavriliuc Daniel, ag.şef Vătămăniuc Liviu, ofiţeri de poliţie, care prin conduita lor si profesionalism, au contribuit la soluţionarea în mod deplin şi într-un timp record a uneia dintre cele mai complexe cauze de pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

"Prin efortul ieşit din comun, lucrătorii de poliţie au reuşit soluţionarea unei cauze în care au fost cercetate 13 persoane şi cinci infracţiuni grave, tâlhărie în formă agravată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, complicitate la tâlhărie, ameninţare, favorizarea infractorului. Într-un timp record si lucrându-se în condiţii deosebit de dificile, s-a reuşit administrarea unui probatoriu temeinic şi complex, fiind identificaţi toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii, cauza fiind înregistrată iniţial cu autori necunoscuţi. În aproximativ 6 săptămâni au fost efectuate sute de ore de audieri, percheziţii domiciliare şi în sistem informatic pe raza mai multor municipii, au fost efectuate interceptări, localizări prin mijloace tehnice, au fost luate măsuri prevenitve, fără precedent prin amploarea lor, faţă de toţi inculpaţii din cauză, fiind instituite măsuri asiguratorii şi de siguranţă. Conduita lucrătorilor de poliţie merită cu atât mai mult evidenţiată, având în vedere calitatea unora dintre persoanele implicate în cauză, precum şi faptul că aceştia şi-au dus la bun sfârşit misiunea, în ciuda piedicilor de care s-au lovit în cursul anchetei", a declarat procurorul Dragoş Bujorean.

Procurorul de caz a propus avansarea cms. Şmadici Lorică, insp. Bădăluţă Florin şi ag. şef Vătămăniuc Liviu, pentru modul exemplar în care au înţeles sa-şi desfăşoare atribuţiile de serviciu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
357

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
216

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...