Talhar depistat la sapte luni dupa comiterea faptei!

Talhar depistat la sapte luni dupa comiterea faptei!
Dupa mai bine de şapte luni de zile, poliţiştii botoşăneni au depistat vinovatul în cazul poştăriţei de pe strada Primăverii, tâlhărită şi deposedată de o sumă mare de bani.

Oamenii legii au descoperit că făptaşul mai are la activ un furt. Tâlhăriile au fost comise pe raza municipiului Botoşani, în ziua de 19.02.2009, când un factor poştal a fost deposedat prin violenţă de suma de 23.300 lei şi respectiv 17.10.2008, când un bărbat a fost deposedat în acelaşi mod de suma de 27.000 lei şi 5000 euro. În ziua de 19.02.a.c., în jurul orei 12.30, pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, un factor poştal aflat în timpul serviciului, respectiv o femeie în vârstă de 42 ani, a fost deposedată prin violenţă de geanta de serviciu în care avea suma de 23.300 lei, reprezentând contravaloarea pensiilor pe care urma să le distribuie titularilor.

Primele cercetări efectuate în cauză au stabilit că la scurt timp după ce victima a ieşit din scara unui bloc, a fost acostată de un tânăr care i-a aplicat cu pumnul o lovitură puternică în zona feţei. În urma loviturii primite, victima a căzut la pământ şi pentru scurt timp şi-a pierdut cunoştinţa, împrejurare în care suspectul a deposedat-o de geanta cu bani şi a părăsit zona în fugă. Întrucât încă din ziua comiterii faptei au rezultat indicii că după comiterea tâlhăriei suspectul a părăsit municipiul Botoşani, deplasându-se cu un autoturism spre municipiul Suceava, nu a fost exclusă ipoteza ca acesta să fie domiciliat în judeţul limitrof.

Cercetările ulterioare au condus la includerea în cercul de suspecţi a unor suceveni printre care şi L. C. de 29 ani cu domiciliul în municipiul Suceava. Probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoşani au stabilit că suspectul L. C., prin întrebuinţarea de acte de violenţe, a deposedat factorul poştal de geanta de serviciu în care se afla suma de 23.300 lei. În baza probatoriului administarat, în cursul zilei de astăzi, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale faţă de suspectul L. C. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cauza urmând a fi prezentată procurorului de caz în vederea confirmării începerii urmăririi penale.

"Ca urmare a profesionalismului de care au dat dovadă, prin extinderea cercetărilor, poliţiştii botoşăneni au stabilit că L. C. este suspect şi de săvârşirea unei alte tâlhării, comisă în municipiul Botoşani, în ziua de 17.10.2008, cauză înregistrată în evidenţele Poliţiei Municipiului Botoşani cu autori necunoscuţi", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

Astfel, în baza probelor administrate, s-a stabilit că în dimineaţa de 17.10.2008, în jurul orei 08.00, împreună cu alţi suspecţi, L. C. a acostat un bărbat de 60 ani, din municipiul Botoşani, în scara blocului unde acesta domicilia şi prin întrebuinţarea de acte de violenţe l-au deposedat de suma de 27.000 lei şi 5000 euro.

Tot în cursul zilei de astăzi, faţă de suspectul L. C., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoşani au dispus şi în acest caz începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cauza urmând a fi prezentată procurorului de caz în vederea confirmării începerii urmăririi penale.

În prezent, suspectul L. C. este arestat preventiv în altă cauză.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
119

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
472

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...