Franţa nu mai vrea import de doctori români pe motiv că ar fi slab pregătiţi

Ordinul Medicilor francez este nemulţumit de pregătirea medicilor din România, care au ajuns să reprezinte 12% din totalul cadrelor medicale din Franţa, o ţară în care sistemul de sănătate suferă din cauza reducerii numărului de studenţi medicinişti şi a pensionărilor timpurii.

Pregătirea medicilor români care aleg să profeseze în Franţa provoacă îngrijorare cu toate că diplomele acestora sunt echivalate, potrivit legislaţiei Uniunii Europene, a declarat preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa, Michel Legmann, citat de AFP.

Acesta a criticat sistemul european de echivalare a diplomelor, "bazat pe numărul anilor de studiu".

"Ar trebui să se aplece mai mult asupra problemei conţinutului acestor studii, deoarece am avut experienţe dezamăgitoare", a spus Legmann, citat de Cotidianul, cu ocazia lansării Atlasului demografic medical pentru anul 2009.

"Am avut probleme de nivel cu românii şi cu bulgarii", iar Ordinul a depistat şi "un anumit număr" de diplome false, a mai declarat Legmann.

Având în vedere aceste probleme, preşedintele departamentului de formare profesională din cadrul Ordinului a cerut Ministerului Sănătăţii francez să introducă obligativitatea perfecţionării medicilor străini, înainte de înscrierea în Ordinul Medicilor francez.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
116

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
468

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani. Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...