Taierile de pensii si salarii nu se aplica de la 1 iunie

Taierile de pensii si salarii nu se aplica de la 1 iunie

 EMIL BOC  

Emil Boc a anuntat luni ca Guvernul a adoptat forma finala a proiectelor de lege pe care isi va asuma raspunderea incepand cu ora 16:00, dupa ce au fost acceptate cinci din cele 70 de amendamente depuse.

In cazul proiectului privind stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar au fost depuse de catre parlamentari 51 de amendamente si au fost acceptate patru, apartinand PD-L, UDMR si grupului minoritatilor.

Pe proiectul privind pensiile, Emil Boc a anuntat ca singurul amendament admis de Guvern se refera la scurtarea termenului de verificare a pensiilor de invaliditate la un an.

Taierile nu se vor aplica de la 1 iunie, ci de la data intrarii in vigoare a legilor.

Cele doua proiecte sunt legea privind luarea unor masuri pentru restabilirea echilibrului bugetar si legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

"Pensia sociala minima nu scade sub 350 de lei. Pensiile si salariile se vor diminua odata cu intrarea in vigoare a legii", a anuntat Boc, dupa finalizarea procedurii de angajare a raspunderii, nu incepand cu drepturile aferente lunii iunie, cum era prevazut initial. Procedura angajarii va fi finalizata in iunie, a precizat Boc, citat de ziare.com.

De asemenea, salariile angajatilor de la Cabinetele individulae ale parlamentarilor vor scadea si ele cu 25%. Vor fi reduse si salariile membrilor Academiei de Stiinte Medicale.

Pensiile pentru invaliditate vor fi verificate intr-un an, si nu in trei ani cum era prevazut in proiectul de lege initial. In plus, cei care au incasat ilegal pensii de invaliditate vor fi obligati sa restituie banii.

Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor vizeaza eliminiarea privilegiilor si a pensiilor sociale, iar celalalt proiect viza restabilirea echilibrului bugetar, a precizat Boc.

"Nu poti sa diminuezi pensiile obisnuite si sa mentii pensiile de lux. De aceea am venit cu acest al doilea proiect de lege, la pachet cu primul", a afirmat Emil Boc.

Conform ziare.com, premierul Boc a mai precizat ca bugetele individuale ale companiilor de stat care nu au facut restructurari vor fi reevaluate in cadrul Guvernului, dupa asumarea raspunderii si nu a nominalizat companiile care ar urma sa reduca salariile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
5

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
5

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
40

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...