Salariile a trei directori de institutii de cultura vor fi diminuate!

Salariile a trei directori de institutii de cultura vor fi diminuate!

 CATALINA LUPASCU, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Consiliul Judetean propune ca pentru trei directori ai institutiilor de cultura din judetul Botosani salariile sa fie diminuate odata cu semnarea unui nou contract de management, cand pot avea loc negocieri asupra salariului si a indicatorilor de performanta.

Potrivit celor precizate de vicepresedintele CJ Catalina Lupascu, va fi diminuat salariul directorului Miluta Jijie, de la Memoriaul Ipotesti, astfel incat de la 5.688 lei se va ajunge la 4.900 lei lunar.

De asemenea, la Centrul Judetean de Creatie se propune a fi o diminuare pentru salariul directorului Ion Ilie, de la 4.235 la 3.900 lei, acelasi lucru urmand sa se intample si la Scoala Populara de Arte, unde salariul noului director, Liviu Andronic, va fi redus, de la 4.235 lei, la 3.900 lei.

"Negocierea pentru directorul Bibliotecii Judetene, Cornelia Vizitiu, prevede ca salariul sa ramana neschimbat, adica 4.745 lei, avand in vedere ca la o institutie de cultura nu ne permitem ca managerul sa aiba salariu mai mic decat contabilul-sef, care la Biblioteca Judeteana are 4.693 lei. Responsabilitatea este a managerilor, am avut in vedere cel mai mare salariu din unitate, fiind vorba de salariile contabililor-sefi, care nu pot fi reduse, fiind stabilite de lege", a spus Catalina Lupascu.

Vicepresedintele CJ a mai spus ca aceste diminuari de salarii sunt luate in calcul avand in vedere ca au existat permanent voci din partea consilierilor judeteni privind salarizarea anumitor directori, un alt motiv fiind bineinteles si criza financiara.
La Muzeul Judetean, salariul directorului Lucica Parvan a ramas neschimbat, de 4.745 lei, contabilul-sef fiind retribuit cu 3.127 lei.

La Raposozii Botosaniul se ramane cu acelasi salariu de 4.900,  contabilul sef  avand 2.816 lei.

"S-a incercat o ierarhizare clara a institutiilor, Memorialul Ipotesti este o institutie de talie nationala, Orchestra Rapsozii Botosaniului, Muzeul Judetean si Biblioteca Judeteana sunt institutii unice si cu responsabilitate mare. Prin cele trei diminuari de salarii am incercat sa le aducem, cat de cat pe un coeficient de ierarhizare real. Singurul contrat de management semnat a fost doar cu domnul Miluta Jijie de la Memorialul Ipotesti , cu ceilalti doi urmeaza sa discutam in urmatoarele zile. Aceste diminuari de salariu vor fipuse in practica, odata cu semnarea contractului de management", a precizat Catalina Lupascu, vicepresedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
160

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
169

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
248

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...