TABULEAC: "Pe seama banului public nu se mai negociaza, ci se plateste clar, ce se spune in lege!"

TABULEAC: "Pe seama banului public nu se mai negociaza, ci se plateste clar, ce se spune in lege!"
Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani, a tinut sa precizeze faptul ca posibilele micsorari ale veniturile angajatilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu sunt facute de o anumita persoana sau institutie, ci se aplica legile statului roman.

Aceasta precizare a fost facuta de presedintele CJ in urma unei conferinte de presa la DGASPC, in care s-a spus ca salariile angajatilor Directiei vor fi reduse cu pana la 30%, incepand de luna viitoare, atunci cand se va aplica noua grila a salariarii unice, lucru ce i-a nemultumit pe salariati, care vor pierde o mare parte din sporurile de care au beneficiat pana acum.

"A existat o anumita dezbatere publica, cu privire la faptul ca noi, instituia CJ, ar urma sa operam niste reduceri de salarii in sectorul de asistenta sociala si protectia copilului, complet fals. Vreau sa precizez ca noi nu avem nicio intentie si nici nu avem posibilitatea legala sa taiem din salarii, nu facem altceva decat sa aplicam legile in vigoare in materie de salarizare. De altfel, in cursul anului 2009, desi am avut un buget destul de auster cu greutati, dar pana la urma ne-am onorat toate obligatii", a spus Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Odata cu aplicarea legii salarizarii unice, salariatii aparatului propriu al DGASPC nu vor mai beneficia de indemnizatia de dispozitiv, care reprezinta 25%, nu va mai fi luat in considerare nici sporul de confidentialitate, care reprezinta 15% si de care beneficiau doar angajatii care aveau acces la dosare beneficiarilor, nici de sporul de stabilitate nu vor mai beneficia salariatii care aveau o anumita vechime in cadrul institutie, insemnand intre 5-15%. Va disparea si sporul de conditii deosebite, care reprezinta intre 25-90% si de care beneficiau doar salariatii care lucrau cu persoanele cu handicap.

Practic, sporurile care vor fi valabile si dupa aplicarea legii unice a salarizarii sunt de vechime si de conducere, daca este cazul.

"Faptul ca in 2010 a intrat in vigoare o noua lege privind salarizarea nu indreptateste pe nimeni sa spuna ca se opereaza reduceri de salarii la nivelul CJ, nu facem decat sa aplicam legea. Aceasta lege nu mai permite acordarea sporurilor negociate la contractul colectiv de munca, de altfel spiritul legii este urmatorul: pe seama banului public nu se mai negociaza, ci se plateste clar, ce se spune in lege. Probabil veniturile individuale se vor micsora, dar sa nu acuzam o anumita persoana sau institutie pentru ca aplica o lege a statului roman", a conchis presedintele CJ.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
7

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
32

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
189

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...