TABULEAC: "Ce s-a intamplat astazi demonstreaza ca ne meritam soarta, exista o mare legatura intre mintea noastra si nivelul nostru de trai"

TABULEAC: "Ce s-a intamplat astazi demonstreaza ca ne meritam soarta, exista o mare legatura intre mintea noastra si nivelul nostru de trai"

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

La finalul sedintei de Consiliu Judetean, presedintele Mihai Tabuleac a criticat dur atitudinea consilierilor judeteni care au votat impotriva comasarii spitalelor si transfomrarea acestora in sectii ale Spitalului Judetean Mavromati. Mihai Tabuleac a declarat ca cei care au votat pentru mentinerea spitalelor au urmarit sa salveze scaunele managerilor, fara a se gandi la cetateni.

"Astazi consilierii judeteni au avut in fata urmatoarea optiune: sa aleaga intre interesul de a asigura pentru cetatenii din judetul Botosani servicii medicale de cat mai buna calitate, cat mai bine finantate, si lupta pentru pastrarea scaunelor de sefi. Votul majoritar care a fost exprimat astazi de catre consilierii judeteni PSD, PNL si PRM a insemnat ca au pus mai presus interesele personale, respectiv interesele pentru mentinerea pe functii, calcand in picioare nevoia cetateanului din Botosani de a dispune in judet la el de un spital judetean cu un coeficient de calificare si de finantare superior", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Acesta sustine ca soarta spitaleleor din judet este acum la mana Ministerului Sanatatii.

"Atata vreme cat noi nu am stiut care ne sunt interesele, o sa vedem ce o sa aleaga pentru noi, la Bucuresti, ministrul Sanatatii. Exista riscul ca spitalele noastre sa fie incadrate la ultimele, cele mai scazute categorii, IV, poate pentru Spitalul Judetean si cel din Dorohoi, dar in rest celelalte spitale au de ales doar intre categoriaV, cea mai slaba categorie, existand chiar si riscul sa fie trecute  pe lista neagra a unitatilor sanitare care nu pot beneficia in continuare de finantare din fonduri publice, pentru ca avem unitati, cum sunt cele de Ostetrica si Ginecologie si de Copii, care nici conditiile pentru categoria V nu le indeplinesc. Risca, in mod evident, pierderea finantarii. Cred ca ce s-a intamplat astazi in Consiliul Judetean demonstreaza ca ne meritam soarta, pentru ca exista o mare legatura intre mintea noastra si nivelul nostru de trai", a adaugat Mihai Tabuleac.

De altfel, si in timpul sedintei de Consiliu Judetean, Mihai Tabuleac a sustinut sa se urmareste protejarea managerilor. Reactia acestora nu a intarziat sa apara.

"Nu scaunul de manager m-a motivat in aceasta lupta. Eu am obtinut postul de manager prin concurs, pe masa de operatie, in fata unor profesori de la Bucuresti si nu al unei formatiuni politice", a spus Maria Olaru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie.

"S-au adus acuzatii ca noi ne tinem de scaune, vreau sa spun ca avem 11 ani de pregatire, suntem medici si ne vom intoarce la locul nostru de munca fara probleme", a spus Livia Mihalache, managerul Spitalului de Copii.

La finalul sedintei, nici directorul DSP si nici managerul Spitalului Judetean nu au vrut sa faca declaratii.

Directorul DSP, Dumitrita Mihailovici, a spus doar ca "pe data de 9 mai vom trimite fisele de evaluare ale spitalelor la Bucuresti si asteptam sa vedem ce decizie se va lua".
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
45

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
34

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
112

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...