Multi copii, putine locuri in gradinitele botosanene!

Multi copii, putine locuri in gradinitele botosanene!
700 de locuri in gradinitele municipiului Botosani, pentru 1230 de copii cu varsta de 3 ani. Nici la Dorohoi situatia nu este mai buna, cei aproape 400 de copii de grupa mica avand la dipozitie doar 230 de locuri. Inscrierea a inceput de pe data de 2 mai, urmand ca dosarele sa se depuna pana pe data de 10 iunie.

"La nivelul municipiului Botosani sunt 700 de locuri in gradinite pentru grupa mica, copiii de 3 ani. Din evidentele Directiei Judetene de Statistica, la nivelul municipiului sunt 1230 de copii cu varsta de 3 ani. La nivel municipiului Dorohoi sunt 230 de locuri in gradinite pentru grupa mica si aproape 400 de copii cu varsta de 3 ani", a declarat Daniel Bucataru, purtator de cuvant in cadrul ISJ Botosani.

Parintii pot depune dosarele pana pe data de 10 iunie, iar pana pe 17 iunie vor primi raspuns daca dosarele au fost sau nu acceptate.

"Si la celelalte grupe sunt probleme, dar nu la acest nivel. In general, se mareste numarul de copii dintr-o grupa, dar chiar si asa tot nu se pot asigura locuri pentru toate cererile. Conform noii legi a Educatiei, grupa trebuie sa fie de 20 de copii si se poate suplimenta pana la 25", a completat Daniel Bucataru.

La acceptarea dosarelor se va tine cont de apropierea de domiciliul sau locul de munca al parintilor, provenienta din familii monoparentale sau situatii sociale speciale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
182

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
144

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1160

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...