Tabuleac, in vizita pe santierul de la "Mavromati"!

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a inspectat, astazi, santierul de la Spitalul Judetean Mavromati, unde s-a intalnit cu reprezentantii unitatii, dar si cu cei ai constructorului.

Mihai Tabuleac a cerut constructorului sa urgenteze lucrarile, dat fiind ca inceputul a fost unul anevoios.

In acest moment, un tronson din cladirea Spitalului Judetean, cuprinzand toate cele sapte etaje, se afla in reabilitarea, inclusiv Unitatea de Primiri Urgente, investitia fiind realizata de asocierea de firme Electroalfa si Victor Construct.

La ultimul etaj inca nu s-a intervenit, intrucat acolo sunt salile de operatii.

"Inceputul a fost cam anevoios, in ceea ce priveste lucrarea, oarecum explicabil  pentru ca discutam de o investitie de o complexitate deosebita, trebuie sa executam in acelasi timp si lucrarile de reabilitare care presupun consolidare si interventii la instalatii si in acelasi timp trebuie sa asiguram continuitatea actului medical. E un inceput nu tocmai in ritmul pe care l-am dorit, dar sunt convins ca se va intra in acest ritm. Lucrarea este asigurata suta la suta din punct de vedere financiar, pentru ca finantarea este asigurata in cadrul Programului Operational Regional. Contributia judetului de asemenea este asigurată si nu vad de ce nu s-ar executa lucrarile intr-un ritm mai alert", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Una dintre probleme sesizate de catre constructor a fost lipsa de comunicare cu proiectanul. 



"Proiectantul este din Bucuresti şi am sesizat ca, intr-adevar, colaborarea cu proiectantul nu a fost cea mai fericita. Insa, cu prilejul vizitei pe santier, mi s-a transmis ca aceasta colaborare s-a imbunatatit si ca nu vor mai fi probleme pe viitor", a mentionat seful CJ.

Proiectul "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani" are o valoare totală de 61.099.129,20 lei, din care 48.355.471,93 lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene şi a Guvernului României. În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări de amenajare, reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...