Tabuleac ia la puricat sporurile acordate angajatilor de la Nova Apaserv Botosani!

Tabuleac ia la puricat sporurile acordate angajatilor de la Nova Apaserv Botosani!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, va dispune in cursul saptamanii viitoare un control la societatea Nova Apaserv pentru a vedea in ce masura sunt duse la indeplinire masurile trasate pentru redresarea economica a unitatii si acoperirea pierderilor.

De asemenea, Mihai Tabuleac a spus ca se va verifica si modul in care s-au acordat anumite sporuri pentru angajatii societatii, pentru ca are informatii ca unele dintre acestea s-au dat fara respectarea reglementarilor prevazute de lege si de contractul colectiv de munca la nivel de unitate.

"Saptamana viitoare voi trimite acolo si o echipa de control care sa identifice sumele acordate nelegal si sa stabileasca masuri de recuperare. Imputatia apare atunci cand ceva s-a acordat cu incalcarea regulilor si eu sunt convins ca acolo controlul care se va desfasura va depista si asemenea situatii pentru ca am cunostinta ca atunci cand s-au intocmit regulamentele initiale si contractul colectiv de munca s-au pus niste conditii in privinta acordarii sporurilor. De exemplu, daca nu e profit nu e de unde da spor de fidelitate, sau spor pentru conditii deosebite de munca, nu s-a scris nicaieri ca se da la contabilii din birouri", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Totodata, el a mentionat ca, in cazul in care conducerea societatii nu va duce la indeplinire masurile trasate pentru reducerea cheltuielilor cu personalul si al acoperirii pierderilor financiare, se va merge inclusiv pana la schimbarea managementului si a structurii organizatorice.

In urma cu cateva zile, directorul Nova Apaserv a declarat ca disponibilizarea a 25 de angajati ar insemna un efort financiar deosebit pentru societate, pentru ca, potrivit contractului colectiv de munca, ei ar trebui sa primeasca intre 3 si 6 salarii compensatorii, in functie de vechime.

"Imi pare rau ca domnul Georgescu a inteles gresit ceea ce i-am cerut eu. Eu i-am cerut sa reduca numarul de personal in mod treptat, respectand prevederile legale, nicidecum nu i-am spus sa opereze concedieri care sa presupuna plata unor salarii compensatorii pentru ca in acelasi timp cu aceasta cerinta i-am mai solicitat sa se incadreze in cota de maxim 50% fond de salarii raportat la veniturile din exploatare. Eu am vazut ca acolo fie domnul Georgescu nu prea poate sa conduca asa cum trebuie, fie colaboratorii dansului nu percuteaza asa cum trebuie. Stiu ca acest lucru nu este de ieri, de astazi, sunt adunate de-a lungul timpului o serie de metehne daunatoare, care fac rau cetatenilor acestui judet si atunci am considerat ca e absolut necesar sa ajut conducerea cerand expres aplicarea unor masuri. In conditiile in care aceste masuri, precum si altele pe care dansii le considera necesare ca sa se incadreze in parametrii solicitati vor fi implementate si se vor obtine si rezultate, in sensul recuperarii pierderilor pe care dansii le-au inregistrat si le-au si tainuit, atunci vom merge inainte si vom face treaba buna. Daca nu, in conformitate cu regulamentele in vigoare sunt necesare si alte masuri si nu doresc nici intr-un caz sa ajungem acolo, la schimbari fundamentale de management si de structura organizatorica", a mentionat presedintele Consiliului Judetean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
125

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
887

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
417

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...