Președintele FAP, acuzat că ține locatarii în frig!

Președintele FAP, acuzat că ține locatarii în frig!

 PETRICA BUTNARU  

Președintele Federației Asociațiilor de Proprietari, acuzat de Modern Calor că își lasă în frig locatarii ale căror interese ar trebui să le apere și să le reprezinte.

"Aproape 100 de familii care locuiesc la bloc în asociația al cărui președinte este Petrică Butnaru sunt lipsite în prezent de energie termică pentru încălzire. Situația nu se poate schimba atâta timp cât președintele refuză să semneze documentația de contractare a serviciului de alimentare cu apă caldă și încălzire. Asociația nr. 1 a rămas singura care nu respectă cerințele legale privind furnizarea serviciilor de utilitate publică, așa cum acestea sunt reglementate de legi, ordine ale ANRSC (Autoritatea Națională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilități Publice) și hotărâri de Consiliu Local", se arată în comunicatul remis redacţiei de Modern Calor.
 
Refuzul președintelui de a respecta legea este cu atât mai de neînțeles cu cât doleanțele lui Petrică Butnaru au fost prezentate și președintelui ANRSC, venit la Botoșani pe 30 septembrie. Mircea Matei a explicat necesitatea și justificarea legislației din domeniu, subliniind că nu sunt motive reale pentru nesemnarea documentelor, se arată în comunicat.

"Aproape toți proprietarii din asociație au semnat convențiile de facturare individuală, exprimându-și astfel acordul de a scoate asociația de proprietari din procedura de facturare/încasare. Cu toate acestea, președintele nu vrea să perfecteze documentele, iar operatorul nu poate furniza energie termică, date fiind și datoriile mari acumulate de asociație", transmite Serviciul marketing, comunicare din cadrul Modern Calor SA Botoşani.
 
Pentru că nu respectă Hotărârea de Consiliu Local privind contractarea serviciul și predarea facturării către operator, asociația urmează să fie sancționată de către Primăria Municipiului Botoșani, autoritatea locală demarând deja procedurile în acest sens. Amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

În replica, Petrică Butnaru a declarat pentru Ştiri Botoşani că a semnat contractul, însă nu în forma prezentată de Modern Calor.

"Noi am semnat contractul cu obiectiuni, iar ceea ce face societatea Modern Calor este un santaj mediatic", a precizat Petrică Butnaru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
168

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
935

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
457

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...