Tabuleac, cu mapa-n protap la Elena Udrea!

Tabuleac, cu mapa-n protap la Elena Udrea!

Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani

Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, a înmânat la Iaşi ministrului Elena Udrea portofoliul de proiecte pe fonduri europene ce aşteaptă să fie realizate la Botoşani.

În cadrul unei întâlniri a câtorva membri din guvern cu reprezentanţi ai administraţiei locale din Nord-Estul ţării, preşedintele CJ Botoşani a ţinut să prezinte Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului cele 15 proiecte la care au lucrat specialiştii consiliului şi care se află în diferite faze de instrumentare. Valoarea totală a acestora este de peste 200 de milioane de lei, materialul prezentat de şeful legislativului botoşănean incluzând o prezentare sumară a fiecărui proiect şi a stadiului în care acesta se află.

Concret, este vorba despre trei proiecte aflate în implementare, referitoare la modernizarea a două drumuri judeţene şi a Unităţii de Asistenţă Medico – Socială Mihăileni, altele două aprobate, vizând modernizarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean Casei Ventura, zece proiecte fiind în faza de evaluare. Acestea includ extinderi şi reabilitări ale unor centre de plasament şi unităţi de îngrijire, dar şi realizarea Vămii de la Rădăuţi Prut, sau îmbunătăţirea gestionării situaţiilor de urgenţă.

Ca ministru al turismului, Elenei Udrea i-au fost prezentate şi alte trei proiecte pregătite de Consiliul Judeţean pentru acest domeniu. Este vorba despre modernizarea drumului de acces către Lacul cu nuferi din Ipoteşti, construirea drumului de acces către Mănăstirea Balş, în vederea includerii acestora în circuitul turistic şi reabilitarea/valorificarea durabilă a Complexului Monahal Coşula. Ultimul se află si pe lista de rezervă a forului regional de evaluare.

Pentru realizarea tuturor obiectivelor pe care botoşănenii le aşteaptă este nevoie de sprijinul guvernului, atât pentru urgentarea anumitor proceduri, cât şi pentru finanţarea sau co-finanţarea lor.

"Fără coloborarea Bucureştiului şi a structurilor de management din capitală, întreaga muncă a specialiştilor ce au pregătit aceste proiecte devine zadarnică.
Sperăm să primim sprijinul necesar pentru a realiza cât mai multe dintre aceste proiecte şi profităm de fiecare ocazie pe care o avem", este declaraţia lui Mihai Ţâbuleac. 

Pentru întâlnirea de la Iaşi a fost pregătită şi o documentaţie comună, în care reprezentanţii Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului şi ai Primăriei Municipiului Botoşani au evidenţiat principalele probleme cu care se confruntă judeţul.

 

BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
225

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...