Câteva sute de persoane protestează în fața Guvernului. Printre ei și Vlad, fratele Alexandrei, care a plecat din Botoșani pentru protest.
Vlad spune că în urma cazului Alexandrei, mai multe persoane l-au contactat, sesizând și ele rele tratamente de la aceeași maternitate.
„Doar că în acele cazuri nu s-a ajuns până la moarte”, spune Vlad. Va încerca să se folosească de aceste mărturii în proces, iar săptâmâna viitoare familia lui va lua parte la primele audieri din cadrul anchetei.
La protest a venit și artistul Tudor Chirilă.
„Cerem iertare familiei Alexandrei că în zeci de ani nu am putut să avem un sistem de sănătate care să nu mai trateze mamele așa”, spune Cristian Șoimaru, jurist de profesie, potrivit Libertatea.
El declară că „Ce s-a întâmplat cu Alexandra este o crimă cu repetiție”.
„Sperăm că mai sunt în țara asta procurori care lucrează doar pentru placul inspecției judiciare sau a CSM-ului ci pe placul legii”, adaugă juristul despre ancheta promisă de autorități.
„Sistemul nu ne poate anestezia pe toți” sau „Tragedia Alexandrei ne-a trezit” e scris pe pancarte.
Andreea Oprea are 38 de ani și are un copil de 6. Ea spune că a venit la protest pentru că „a ajuns la saturație”.
Are o pancartă pe care scrie „Aerul este un drept, nu un privilegiu”. Este de părere că trebuie să beneficiezi de drepturile tale, nu să te lupți pentru ele și s-a gândit că și ea ar fi putut fi în locul Alexandrei: „Drepturile trebuie să vină natural, nu să fie cerute”.
După exploziile de sâmbătă, 26 august, din Crevedia, Dâmbovița, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și alte 56 au fost rănite, deja tot mai multe persoane au decis să se alăture protestului.
„Diseară e un protest în Piața Victoriei pentru Alexandra, tânăra lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani. Însă și tragediile de la 2 Mai și Crevedia sunt motive la fel de puternice de a le spune autorităților că nu mai putem, nu mai avem aer, ne sufocăm sub incompetența și corupția lor!”, a fost și mesajul jurnalistei Emilia Șercan de astăzi.
Foto: Libertatea