O nouă tragedie în România: 57 de răniți și 1 mort după exploziile de la o stație GPL - Video

Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi). Autoritățile au început să transfere răniți în străinătate.

O nouă tragedie în România: 57 de răniți și 1 mort după exploziile de la o stație GPL - Video

Două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat 1 deces și 57 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție.

Mai multe persoane sunt în stare gravă, iar autoritățile au început să transfere răniți în străinătate prin mecanismul de protecție civilă. Din totalul răniților, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi). Populația din zona afectată de cele două explozii masive de sâmbătă din Crevedia a fost evacuată.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General: „În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal). A fost începută cercetarea la faţa locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa".

Potrivit MAI, prima explozie de sâmbătă seara a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgență bucurești și Spitalul Bagdasar Arseni, relatează Hotnews.

A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Potrivit ultimei raportări 57 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Stația GPL unde au avut loc exploziile aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a răspuns iritat: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de...”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O oală cu mâncare uitată pe foc a provocat un incendiu într-o localitate din Botoșani, vecinii au chemat pompierii!

astăzi, 17:07
179

 Vecinii au observat incendiul și au sunat după ajutor la 112.La caz au ajuns în cel mai scurt timp pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi și Detașamentul Botoșani, ...

COD ROȘU în municipiul Botoșani și alte patru localități, cetățeni alertați prin RO-ALERT!

astăzi, 16:29
637

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting COD ROSU, valabilă până la ora 16:45 pentru localitățile Botoșani, Mihai Eminescu, Vlădeni, Curtești și Bucecea.Sunt prognozate: grindin...

Comoara din nordul Moldovei, secretele unora dintre cele mai fertile pământuri din lume: producții record fără îngrășământ!

astăzi, 15:06
475

Aproape de granița de nord a României, ultima frontieră nordică a Uniunii Europene, se află comuna Mileanca, din județul Botoșani. În această zonă dominată de câmpii î...