Sute de elevi, părinți și cadre didactice din Dorohoi au învățat de la pompieri cum să prevină incendiile

Peste 1500 de dorohoieni au participat, astăzi, la o nouă acțiune de informare și educare preventivă organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, în cadrul „Sptămânii Protecției Civile”.

Încă de la primele ore ale dimineții, Pietonalul Ghica din municipiul Dorohoi s-a umplut de elevi și cadre didactice de la Colegiul Național „Grigore Ghica”, Liceul „Regina  Maria” și Școlile Gimnaziale nr. 1, 2, 5, 7 și 8, curioși să vadă îndeaproape autospeciala hidroperforare, pirotehnică, de descarcerare, șenilata, kit-ul de salvare din fântâni și sistemul nocturn de iluminat.

Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat haina de pompier, au probat costumul de protecție al pirotehnicienilor sau kit-ul de salvare din fântâni și au urcat în autospecialele de intervenţie, iar pompierii le-au explicat cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. 

Totodată, au discutat despre incendiile care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor. Copiii au învățat și despre modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Pirotehnicienii le-au explicat ce se poate întâmpla dacă ating sau lovesc muniție rămasă neexplodată.    

Părinții au fost sfătuiți să-și supravegheze copiii în permanență și să nu lase la îndemâna lor chibrituri, brichete sau lumânări aprinse.

Studenții Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București le-au explicat liceenilor pașii care trebuie urmați pentru a îmbrățișa meseria de salvator și le-au împărtășit din experiențele personale.

Inspectorii de prevenire le-au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” , „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

Activitatea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Dorohoi, Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dorohoi și unităților de învățământ.

Cetățenii pot obține mai multe informații despre cum să se comporte în cazul producerii unor situații de urgență accesând  platforma națională de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean de 52 de ani își va petrece următorii 13 ani în închisoare, pentru ce a fost reținut bărbatul!

astăzi, 10:35

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Compartimentul Urmăriri au identificat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Stăuceni, pe numele căruia era emis un mandat de executa...

Un profesor universitar denunță ”examene pe ochi frumoși”. „Decanul mi-a cerut să ajut o studentă din Dorohoi!”

astăzi, 10:23

Avocatul susține că a fost reclamat și sancționat la presiunea fostului decan al Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, ca...

Mircea Magdalena, candidat PSD Parlament: „O guvernare social-democrată e garanția dezvoltării Botoșaniului și întoarcerii tinerilor”!

astăzi, 10:15

Candidatul social-democrat pentru Camera Deputaților a anunțat, joi, 14 noiembrie, o parte dintre cele mai importante măsuri pe care PSD le va implementa de anul viitor dacă va ajunge la guve...