Sute de copii și adolescenți infectați cu Covid-19. Circa 80% s-au vindecat

Sute de copii și adolescenți infectați cu Covid-19. Circa 80% s-au vindecat

Sute de copii ș adolescenți au fost diagnosticați cu virusul Covid-19, de la debutul pandemiei. Dintre aceștia, aproape 80% s-au vindecat de această afecțiune.

Potrivit statisticilor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), nu mai puțin de 133 de copii cu vârste de până la 14 ani și 165 de adolescenți și tineri cu vârste între 15 și 19 ani au fost testați pozitiv. Până în prezent, opt bebeluși având până la un an au contactat virusul, jumătate dintre ei fiind declarați vindecați.

Mai exact, la categoria de vârstă de un an sunt 11 cazuri, la categoria de trei ani s-au înregistrat șapte infectări, trei cazuri la categoria de patru ani, la care se adaugă 33 de cazuri la categoria 5-9 ani, 63 de cazuri între 10 și 14 ani. Cu infectările înregistrate în rândul adolescenților și tinerilor până în 19 ani, cumulul ajunge la 298 de cazuri.

Din acest total, 236 s-au negativat, ceea ce echivalează un procent de 79,9% din efectiv.

Potrivit conducerii DSP, majoritatea contaminărilor s-au produs pe cale comunitară sau din familie, numeroși copii contactând virusul de la părinți.

Până în prezent, peste 4900 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

Vineri, 30 Septembrie 2022
122

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Vineri, 30 Septembrie 2022
381

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

Vineri, 30 Septembrie 2022
142

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...