Sute de copii și adolescenți infectați cu Covid-19. Circa 80% s-au vindecat

Sute de copii și adolescenți infectați cu Covid-19. Circa 80% s-au vindecat

Sute de copii ș adolescenți au fost diagnosticați cu virusul Covid-19, de la debutul pandemiei. Dintre aceștia, aproape 80% s-au vindecat de această afecțiune.

Potrivit statisticilor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), nu mai puțin de 133 de copii cu vârste de până la 14 ani și 165 de adolescenți și tineri cu vârste între 15 și 19 ani au fost testați pozitiv. Până în prezent, opt bebeluși având până la un an au contactat virusul, jumătate dintre ei fiind declarați vindecați.

Mai exact, la categoria de vârstă de un an sunt 11 cazuri, la categoria de trei ani s-au înregistrat șapte infectări, trei cazuri la categoria de patru ani, la care se adaugă 33 de cazuri la categoria 5-9 ani, 63 de cazuri între 10 și 14 ani. Cu infectările înregistrate în rândul adolescenților și tinerilor până în 19 ani, cumulul ajunge la 298 de cazuri.

Din acest total, 236 s-au negativat, ceea ce echivalează un procent de 79,9% din efectiv.

Potrivit conducerii DSP, majoritatea contaminărilor s-au produs pe cale comunitară sau din familie, numeroși copii contactând virusul de la părinți.

Până în prezent, peste 4900 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Protest cu 600 de cadre didactice în Piața Revoluției, în a cincea zi de grevă. „În toate domeniile, calitatea se plătește”

Vineri, 26 Mai 2023
1108

Peste 600 de angajați din sistemul de învățământ din Botoșani au protestat, vineri, în Piața Revoluției, pe fondul negocierilor eșuate cu reprezentanții Guvernului. Sin...

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina, după ce a lovit un scuar (fotogalerie)

Joi, 25 Mai 2023
2151

Un șofer în stare de ebrietate s-a răsturnat cu mașina, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în apropiere de Gară.Potrivit martorilor, bărbatul a lovit scuar...

Două seri de tango, jazz, romanțe și muzică de film la Amfiteatrul „Cornișei”

Joi, 25 Mai 2023
434

Amfiteatrul Parcului de Agrement „Cornișa” găzduiește patru concerte de tango, romanțe și jazz, grupate într-un concept unic și inovator pentru județul Botoșani. Festivalul &...