Sute de cereri pentru adeverințe de la societățile de pe fosta platformă industrială a județului! Vezi pentru ce firme se dau adeverințe!

De la începutul acestui an, au fost înregistrate un număr de 2.451 de cereri, din care s-au rezolvat până acum un număr de 1.498 de cereri privind eliberarea de adeverințe către cetățenii care au lucrat pe fostele platforme industriale din județ.

Petenții care depun cereri la secretariatul firmei care a preluat arhivele de la o parte dintre societățile de pe vechea platformă industrială sunt înregistrați într-un registru de intrare-ieșire a corespondenței, iar la soluționarea cererii sunt anunțați telefonic sau printr-o notificare scrisă pentru a veni să ridice adeverința.

La marea majoritate a societăților grupa I și II de muncă a fost stabilită în baza unei decizii și nominalizarea este întocmită pe secții, meserii, procente. Societatea Gallileo Company, cea care activează în Botoșani, a preluat până acum arhivele de la Integrata de in, SC Moldova SA Botoșani, SC Armonia SA, SC Moldagremin SA Neamț și SC Madexin SA Botoșani.

Potrivit reprezentanților societății la Armonia nu există defalcarea pe state de plată, iar la Integrata nu există nominalizările de grupă.

“Societatea noastră nu are dreptul de a nominaliza grupe de muncă, de a stabili sporuri sau alte drepturi ci de a elibera adeverințe, extrase, etc, în baza documentelor verificabile aflate în arhiva societății preluată de lichidatori. Casa de Pensii Botoșani nu ia în considerare adeverințele deoarece nu sunt nominale, iar petenții urmează să se adreseze instanțelor judecătorești", susțin reprezentanții societății Gallileo Company.

 În perioada următoare vor fi preluate și arhivele de la societățile Avicola SA Cătămărăști, Comaliment SA Botoșani, Siretul SA Bucecea, Ceramica SA Dorohoi, Transmixt SA Dorohoi, Filatura SA Botoșani, Savtrans SA Săveni, Ascon SA Botoșani, Botocomb SA Botoșani și I.A.S. Dângeni.

Situația a fost prezentată și în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Instituția Prefectului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

astăzi, 19:29

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

astăzi, 18:45

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...