Sute de cadre didactice botoșănene vor să fie metodiști

Sute de cadre didactice botoșănene vor să fie metodiști
Termenul pentru depunerea dosarelor în vederea selecției metodiștilor, pentru anul școlar 2015-2016, a expirat. Au fost depuse 329 de dosare, numărul locurilor disponibile fiind de 515.

Evaluarea CV-urilor va avea loc în perioada 29 septembrie-1 octombrie, iar afișarea rezultatelor după această evaluare va avea loc pe 2 octombrie. Cei nemulțumiți pot depune contestații, iar după soluționarea acestora interviul se va desfășura în perioada 5-8 octombrie.

Afișarea rezultatelor selecției în ordinea descrescătoare a mediilor, pe discipline, va avea loc în data de 9 octombrie. Rezultatele vor fi validate în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar în data de 13 octombrie, iar pe 15 octombrie vor fi emise deciziile.

Metodologia privind selecția metodiștilor a stârnit nemulțumiri în rândul mai multor cadre didactice, trebuind să depună documente și profesorii care sunt metodiști și încă sunt sub contract.

“În baza adreselor primite de la Ministerul Educației și Cercetării s-au realizat atât procedura cât și calendarul de selecție a acestor metodiști. Sunt lucruri noi la care trebuie să dăm curs", a explicat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt la ISJ Botoșani.

Metodiștii nu sunt remunerați suplimentar la salariu, dar pot efectua inspecții de specialitate, pot face parte din echipa ISJ atunci când are loc o inspecție generală, dar cel mai important aspect este acela că primesc un anumit punctaj în vederea obținerii gradației de merit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
64

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
128

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1391

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...