Sute de botosaneni la Biserica "Sfantul Gheorghe"! FOTO, VIDEO

Biserica "Sf. Gheorghe" din municipiul Botosani a fost luata cu asalt de sute de botosaneni, care au dorit sa ajunga la racla cu particele din moastele Sfintilor Mucenici, Doctori fără de arginţi Epictet si Astion, de la Manastirea "Sfanta Treime" Stiubieni.

Peste 300 de credincioși, în frunte cu un sobor de preoți, au întâmpinat Sfintele moaște, care au fost depuse spre venerare în curtea lăcașului de cult.

După ce preoții s-au închinat la moaște a fost oficiată slujba Vecerniei și a Litiei, după care și credincioșii, cu crenguțe de salcie în mâini, au trecut și s-au închinat la moaștele celor doi sfinți.

Joi dimineata, incepand cu ora 9:00, Inaltpreasfintitul Mitropolit Teofan va savarsi Sfanta Liturghie, alaturi de un sobor de preoti si diaconi. 

Moastele Sfintilor Mucenici Epictet si Astion vor ramane spre inchinare pana duminica, 26 aprilie 2015, ora 20:00.


























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...