Sute de amenzi pentru soferii care ocupa abuziv locurile de parcare concesionate!

Sute de amenzi pentru soferii care ocupa abuziv locurile de parcare concesionate!

 Politistii comunitari raspund solicitarilor telefonice ale cetatenilor  

Numărul sesizărilor primite de Poliţia Comunitară Botoşani cu privire la ocuparea locurilor de parcare concesionate este în continuă creştere de la începutul anului. Zilnic, botoşăneni care au concesionat loc de parcare apelează numărul de telefon al Poliţiei Comunitare solicitând sprijin în îndepăratarea celor care ocupă abuziv locurile de parcare.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 386/2005, este interzisă ocuparea amplasamentelor rezervate de alte persoane decât beneficiarii. Amenda pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate este între 100 şi 500 lei pentru personele fizice şi între 500 şi 2.500 lei pentru personele juridice.

Dacă anul trecut au fost aplicate doar 35 de sancţiuni la H.C.L. 386/2005, de la începutul anului şi până în prezent, agenţi comunitari au aplicat peste 200 sancţiuni pentru acest gen de fapte. Dintre acestea 76 au fost amenzi în valoare totală de 7700 lei, iar 144 au fost avertismente.

"Zilnic suntem asaltaţi de sesizări din partea persoanelor ce îşi găsesc ocupat locul de parcare concesionat. Marea majoritatea a sesizărilor sunt făcute telefonic, echipa operativă putându-se astfel deplasa în cel mai scurt timp pentru rezolvarea problemei cetăţeanului. Sesizările arată astfel că şi încrederea cetăţeanului de bună credinţă în Poliţia Comunitară cunoaşte un trend ascendent în ultima perioadă", a declarat directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Ioan Onuţu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
286

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
429

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
567

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...