Suspiciune privind radarele din Romania

Suspiciune privind radarele din Romania
  Unele radare folosite de Politia Rutiera ar avea avizele metrologice expirate. Cel putin asa i-a marturisit un politist unei soferite, pe care a oprit-o pentru ca a depasit limita de viteza.

Agentul din Alba, filmat cu telefonul mobil, recunoaste ca din martie aparatul este expirat, ceea ce inseamna ca masuratorile nu au nicio valoare. In fata imaginilor, sefii Politiei au anuntat ca marti au fost trimise noi buletine de valabilitate, relateaza stirileprotv.ro.

Discutia intre politist si soferita:
 
Soferita: "-As vrea sa vad, in primul rand, atestatul metrologic al aparatului radar, pentru ca este dreptul meu. Mi-l aratati sau nu?"

Politist: "Verificarea metrologica la aparatul radar? Adu verificarea metrologica la radar. Inca nu ne-a fost trimisa de la centrul de metrologie. E cea veche, valabila pana in martie. A fost facuta, nu ne-a fost trimisa de centrul de metrologie."

Discutia cu politistii a avut loc dupa ce soferita a fost oprita pentru ca depasise viteza legala cu 24 de km in localitate. Cand tanara a cerut lamuriri legate de radar, politistul si-a dat seama ca a spus ce nu trebuia si a incercat sa dreaga busuiocul.

Politist: "-Ce mentiuni aveti de facut?"

Soferita: "-Treceti mentiunea aceasta: mi s-a prezentat un atestat metrologic expirat."

Politist: "-Nu v-am prezentat niciun act expirat."

Soferita: "-Ati spus ca nu-l aveti la dumneavoastra."

Politist: "-Nu v-am prezentat niciun atestat."

Soferita: "-Dumneavoastra ati spus, cu gura dumneavoastra ca este expirat."

Politist: "-Nu am zis nimic de expirat. Eu nu v-am prezentat nimic."

Soferita: "-Cum nu? Ce aveti in mana?"

Politist: "-E o mapa de plastic."

Marturia agentului de politie este foarte grava. Expirarea licentei aparatului radar inseamna nulitatea amenzii in instanta. Adica degeaba stau agentii cu radarele pe sosea.

Desi discutia dintre politisti si tanara s-a petrecut duminica, oficialii din politie au alta varianta.

"In cursul acestei saptamani a ajuns documentul la noi si din acesta rezulta ca aparatul radar corespunde din punct de vedere tehnic", a declarat subcomisarul Luminita Prodan, purtator de cuvant IPJ Alba.

In fata acestei situatii in care probabil mai multe aparate radar nu au licenta metrologica, Inspectoratul General al Politiei Romane sustine ca din cele aproape 600 sute de aparate radar, doar 15 nu au fost verificate metrologic din cauza unor defectiuni tehnice.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
226

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
288

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
665

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...