Suspiciune de frauda la admiterea in licee: Sute de transferuri dupa repartizarea computerizata!

Ancheta ar putea fi extinsa in mai multe judete, precum si la toate transferurile care s-au facut in ultimii 5 ani. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca ministerul s-a autosesizat dupa ce a constatat ca numarul cererilor de transfer in patru dintre judete a fost foarte mare.

Corpul de Control al Ministerului Educatiei efectueaza o serie de verificari in judetele Suceava, Bihor, Prahova si Braila, dupa ce s-a constatat ca sute de cereri de transfer de la un liceu la altul au fost aprobate dupa repartizarea computerizata.

Dupa intocmirea rapoartelor, inspectorii scolari care sunt gasiti vinovati risca destituirea, informeaza Digi24.

Conform sursei citate, ancheta ar putea fi extinsa in mai multe judete precum si la toate transferurile care s-au facut in ultimii 5 ani.

Intr-o interventie telefonica la postul Digi24, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca ministerul s-a autosesizat dupa ce a constatat ca numarul cererilor de transfer in cele 4 judete mentionate a fost foarte mare.

De exemplu, in judetul Suceava au fost depuse 523 de cereri si au fost solutionate favorabil 326.

"Corpul de control se gaseste in momentul de fata la Suceava. Maine vor finaliza cercetarea, luni voi avea pe masa raportul. Insa, e dificil de solutionat speta, din pacate cererile nu au documente justificative", a declarat ministrul Educatiei.

Totodata, acesta a precizat ca metodologia de solutionare a transferurilor elevilor dupa repartizarea computerizata este foarte clara si stricta.

"Media elevului care solicita transferul nu trebuie sa fie mai mica decat media ultimului intrat la profilul respectiv in liceul repartizat", a punctat ministrul. In plus, se tine cont si de situatia fratilor gemeni sau de "eventuale corectari ale unor erori de transcriere".

"Cazurile in care se pot aproba cererile de transfer sunt foarte bine definite", a mai declarat ministrul Educatiei.

Intrebat care sunt posibilele consecinte, Sorin Cimpeanu a declarat ca "in functie de concluzii, se va anula orice transfer facut in afara cadrului legal, iar cei care au aprobat vor suporta consecintele".

In ceea ce ii priveste pe elevi, acestia "raman acolo unde au fost repartizati computerizat".

Intrebat daca va fi sesizat DNA, ministrul Cimpeanu a declarat ca nu doreste sa se autopronunte, dar este una dintre masurile care pot fi adoptate in functie de "gravitatea faptelor".

Ministrul Educatiei a precizat ca asa cum s-au desfacut contracte de munca pentru profesorii care au savarsit abateri la examenul de bacalaureat, la fel se poate intampla si in acest caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...

Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”, deschis la Noaptea Albă a Galeriilor!

astăzi, 12:28

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 12-31 octombrie 2024, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Salonul Național de Arte Vizuale &bdquo...

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță! (Video)

astăzi, 11:21

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin inte...