Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Suntem izolați: Ungaria se alătură țărilor care restricționează accesul românilor spre Europa

Românii care nu cred că noul coronavirus există, nu poartă măști de protecție și nici nu acceptă să respecte măsurile de prevenire a extinderii noului virus - ceea ce a dus, după cum susțin autoritățile române, la o explozie de cazuri de Convid-19 - pot să se “felicite”: mai mult de jumătate din statele Uniunii Europene au impus restricții dure pentru românii care pleacă în străinătate la muncă pentru a nu-și lăsa familiile să moară de foame în țară.

Până în prezent, 16 țări din cele 27 din Europa au impus deja restricții românilor ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus din țara noastră. Printre acestea se numără Finlanda, Marta, Norvegia, Lituania, Olanda, Letonia, Estonia, Slovenia, Irlanda, Austria, Slovacia, Islanda, Grecia, Cipru și Danemarca.

De astăzi, acestora li se adaugă și Ungaria.

Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor "galbenă" şi "roşie", vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul străinilor care vin din ţări "galbene", în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din ţări "roşii" va fi interzisă.

Din categoria "roşie" fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria "galbenă" se înscriu în prezent România,  Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie.

Cei care vin din aceste ţări trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, duminică, noile condiţii de acces în Ungaria pentru cetăţenii provenind din România, având în vedere că ţara vecină a inclus România pe lista „galbenă”.

Românii vor fi verificaţi la graniţă şi, dacă prezintă simptome, nu le va fi permis accesul. În lipsa simptomelor, se stă 2 săptămâni în carantină instituţionalizată sau izolare la domiciliu. Ungaria permite accesul românilor fără restricţii, în cazul în care prezintă 2 teste negative de coronavirus, făcute la interval de 48 de ore, în ultimele 5 zile. Documentele trebuie să fie în engleză sau maghiară.

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul zilei de astăzi autorităţile ungare au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00. Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Ungaria pe trei categorii: zona verde – fără restricţii, zona galbenă – cu restricţii şi zona roşie -  nu este permisă intrarea”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

Cu privire la tranzit, autorităţile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiţii:

• durata tranzitului să nu depăşească 24 de ore;

• persoanele nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în ţara de destinaţie, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
4

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
269

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
161

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...